D&B Diaries #3 – Charley: 'Pasen in tijden van Corona'

Actueel
apr. 14, 2020

In de D&B Diaries delen D&B-ers hun persoonlijke verhalen rondom Corona. Video Producer Charley Meijer zu Schlochtern blikt terug op zijn Paas-ervaring.

En dan opeens is het Pasen. Normaliter een gezellige samenkomst van familie waar lekker gegeten wordt. Soms worden er eieren gezocht en, als het even mee zit, er genoten kan worden van een straaltje lentezon. Een perfect LIVE moment, zou je toch zeggen. Dit jaar is dat toch even anders. Natuurlijk de zon is er, wat fijn! De supermarkt is open voor een goede kar paasboodschappen, ook mooi! Maar dat samenkomen... hoe gaan we dat doen?

Charley3_inbericht_945b

Twee keer Pasen vieren

Mijn ouders zijn gescheiden en ik vier dus meestal twee keer Pasen: een keer met mijn moeder en een keer met mijn vader. Mijn moeder is er traditioneel in. Elk jaar is het voor haar vaste prik om met haar twee zonen lekker te gaan lunchen buiten de deur. Een echt uitje waar we ons ieder jaar op verheugen. Dat we dit jaar niet konden proosten op een Amsterdams terras, was natuurlijk wel duidelijk. Maar mijn moeder zou mijn moeder niet zijn als ze allang een alternatief had bedacht.

Een verwilderde wandeling

Daar stond mijn moeder al te wachten, bij Golfbaan Naarderbos. Deze is al een aantal jaar geleden gesloten, waardoor het eens strak gemaaide gras goed is verwilderd. We liepen, als het ware in een vierkant met elkaar, in een semi apocalyptisch verslagen golfbaan. Op de hoogste punt van de baan, met helder uitzicht, was zelfs het kantoor van D&B zichtbaar. Na een uur in de zon met een heerlijk briesje, gingen we met knorrende maagjes door naar Naarden-Vesting. Daar had mijn moeder haar huis omgetoverd tot een horecagelegenheid die niet zou misstaan op een plein in Zuid-Frankrijk. Het bord mocht bij het lopend buffet in de keuken worden opgeschept. Daarna konden we plaatsnemen op het terras in de achtertuin. We hebben goed bijgepraat en ook de corona-talk kon niet uitblijven.

Een traditie in een nieuw jasje

Ondanks dat de traditie een nieuw jasje kreeg, was het heel fijn om iedereen na meer dan een maand weer LIVE te kunnen zien. Helaas, een goede knuffel moet nog wel even op zich laten wachten. Het is goed om te zien wat een LIVE ontmoeting met je doet en ik ben heel blij dat Pasen dat dit jaar heeft mogelijk gemaakt! Ik ben benieuwd wat volgend jaar ons brengt, ik vind alles eigenlijk wel prima. Zolang er maar samengekomen kan worden én geknuffeld kan worden.

Charley2_inbericht_945b

 

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management