Levend Stratego

blog
Door: Jouke van Dijk
feb. 26, 2015

Vooropgesteld: ik ben niet zo van de spelletjes. Maar het zoeken naar interessante klanten is een mooie uitdaging in een multidimensionaal speelveld. Op je weg kom je nogal wat 'anderen' tegen. Dagelijks ontmoet ik mensen, meestal omdat ik ze zelf benader. Via internet lekker social, of echt sociaal op beurzen, congressen, borrels en netwerkbijeenkomsten. In de virtuele en echte wereld lopen allerlei mensen met de mooiste functies en namen.

Zo mag ik mezelf New Business Development Manager noemen. Of salesmanager of gewoonweg verkoper (mijn collega's overdrijven met de titel Jehovah's getuige). Ik ontmoet andere verkopers, inkopers, marketing en/of (interne of externe) communicatiemanagers, eventmanagers, directeuren en hun assistenten. In alle rangen en standen, om het Stratego bord in te kleuren.

Strategisch evenement 

Je weet ook nooit wie je tegenkomt. De spanning is er altijd, bij de eerste handdruk en kennismaking...wie ben je? Breng je me een stapje verder in het spel? Met iedereen kan ik urenlang praten over ons vak en de passie voor evenementen. Maar als verkenner van ons bedrijf ben ik constant strategisch op zoek naar kansen: waar staat de vlag? Soms ben ik liever een mineur, want onderweg kom ik andere verkenners tegen (de concurrent) of loop ik in een mijnenveld stuk op gemiste kansen. Bovendien is een helm wel lekker als pantser tegen alle afwijzingen. Ik wil ook wel een spion zijn die de Maarschalk weet te verslaan.

Gelukkig is het een teamsport en speel je eigenlijk met de klant. Mijn taak is het zoeken naar leads, het speelveld in kaart brengen, mezelf te verkopen (en niet om zeep te helpen) en mijn sterkere collega's van creatie en projectmanagement naar voren te schuiven. Dan verandert het spel in een echte relatie en intensieve samenwerking met de opdrachtgever. Samen ontwikkelen we een mooi concept en zorgen we voor een fantastische uitvoering van een uniek evenement.

Mijn motto is: 'move first, think later'; netwerken is een kwestie van doen, veel contacten leggen, want je weet nooit wie je ontmoet en waar dat toe kan leiden... 'wanna play?'!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management