Ik word later…

Blog
Door: Lennart Peeperkorn
apr. 14, 2016

"Ik word later eventmanager," is helaas niet iets wat je vaak bij jongeren hoort. Zonde, want we werken in een prachtige branche. Waar anders is je werk zo afwisselend, kan je mensen raken en mag je bij talloze organisaties een kijkje in de keuken nemen?

Bij D&B Eventmarketing zijn we trots op ons events, onze opdrachtgevers, maar met name ook... op de evenementenbranche. We zouden nooit iets anders willen. En dat gevoel brengen we graag over op anderen. Niet omdat we er een belang bij hebben, maar omdat we vinden dat de volgende generatie moet zien hoe mooi ons vak is.

Vorige week waren we aanwezig op een Beroepenfeest voor honderden VMBO-scholieren. Enthousiast keken ze naar de videocompilaties van onze evenementen en luisterden ze naar onze verhalen over ons werk. We merkten dat velen zo nieuwsgierig waren dat we ze hebben uitgenodigd voor een 'doe dag' waarbij we ze in ons Eventhuis uitnodigden om écht te ervaren wat een eventbureau doet.

Vandaag was het zover. In twee sessies van circa vijftien scholieren kwamen ze bij ons langs. Netjes opgehaald in onze D&B-auto's konden we in de auto al uitleggen hoe leuk ons werk is. In het Eventhuis werden ze in de Brasserie ontvangen door Adjunct Directeur Lennart Peeperkorn die ze meenam voor een rondleiding. Startend bij de afdeling Sales, via de Creatieven naar het team van Project Managers, onderweg luisterend naar diverse anekdotes.

Vervolgens volgde een presentatie waarin Lennart de scholieren onder het genot van een roze koek (hoe kan het ook anders!) dieper meenam in de wereld van evenementen. Wat is een evenement? En wat komt er allemaal bij kijken? Met klapperende oren luisterden ze naar alle verhalen.

De sessie eindigde met een interactieve sessie waarin de scholieren werden uitgedaagd tot een brainstorm. Met als doelstelling hoe de fictieve fusie van de Gooise Scholen te vieren, kon iedereen los gaan op elementen als doelgroep, communicatie, locatie, tijdschema, inrichting, catering, entertainment et cetera. Ondersteund door Creatief Conceptontwikkelaar Bas Veldkamp kwam de groep al snel met creatieve ideeën en uiteindelijk een leuk concept en programma.

Toen iedereen uiteindelijk hun jas aan had en in de deuropening stond, werden we nog verrast door een groot dankapplaus en geschreeuw. Dat ze het een mooie sessie vonden hebben we geweten. En wij vonden het ook geweldig! Hopelijk zien we één of meerdere scholieren over enkele jaren terug in de branche... het zou zonde zijn als ze het niet doen!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management