Verbindend gala is podium van eventmoment van het jaar

blog
Door: Marjolein Theunissen
dec. 18, 2017

D&B Eventmarketing gelooft in de kracht van events. Events die raken en inspireren. Die mensen verbinden en altijd bijblijven omdat je er onderdeel van was. Recht op het doel af en recht in het hart. Tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport leidde deze aanpak tot een emotioneel hoogtepunt dat met recht het eventmoment van het jaar genoemd mag worden.

Alweer tien jaar ondersteunt D&B Eventmarketing het Fonds Gehandicaptensport met de organisatie van het jaarlijkse benefietgala. Deze elfde editie was een avond vol sportieve, culinaire en muzikale hoogtepunten rondom het thema ‘Uniek’, wat verwijst naar de community unieksporten.nl die dit jaar in de schijnwerpers stond. En zoals het een pakkend thema betaamt, was zowel de inhoud als de vorm van dit evenement uniek.

Verbindende powertalks

Het gala vond net als voorgaande jaren plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, maar de ontvangst was opvallend anders dan anders. In plaats van een gemeenschappelijke ontvangst, werden de gasten in groepjes van vijftien personen naar de catacomben van de ArenA geleid. 

Daar, in 7 verschillende ruimtes (onder andere de kleedkamer, persruimte en de behandelkamer van de fysio) vormden de genodigden een cirkel rondom twee gehandicapte sporters; als letterlijke en figuurlijke kern van de avond. Paralympische topsporters als Esther Vergeer en Kenny van Weeghel, maar ook het dertienjarige zwemtalent Josh Renkema en G-voetballer Ramon van negen deden in een powertalk hun verhaal.

De harde waarheid, maar ook de prachtige kansen die Fonds Gehandicaptensport hen biedt, werden door deze ‘coaches’ gedeeld. Meer zelfvertrouwen, sociale contacten, energie en het besef dat ze ondanks een handicap de beste van de wereld kunnen worden, drijft hen iedere dag om te sporten. Met deze verhalen, recht op het doel af en recht in het hart, werd de verbinding tussen gasten en sporters gelegd.

Sport verbroedert

Na diverse muzikale en eetbare intermezzo’s, dimden de lichten voor een aangrijpend levensverhaal van twee mannen dat te groot was voor de catacomben van de ArenA. In zijn rolstoel begon paralympisch basketballer Marc van de Kuilen zijn relaas. Bijna tien jaar geleden verloor hij beide benen tijdens een friendly fire op een missie in Afghanistan.

Al gauw werd het de gasten duidelijk dat de andere man op het podium de schutter was. De spanning was voelbaar en met kippenvel luisterde het publiek naar ‘een verhaal van vergeving en troost, van overwonnen verdriet. Een moment waar woede en schuld oplost in begrip voor een ander,’ aldus een overdonderde Peter Heerschop de dag na het gala op radio 538.

Onderdeel van het geheel

Na dit eventmoment van het jaar - dat het publiek tot tranen toe roerde - sloot Ali B de avond energiek af. Met zijn alom bekende charmante verschijning wist de rapper gulle gevers op het podium te koppelen aan soepele sporters voor een heuse dancebattle. Het publiek werd zo extra onderdeel van het geheel.

Veerkracht als sleutel tot succes

Marketing- en communicatiespecialist Ingeborg van Beek was te gast en deelt mooie complimenten uit. “De toon werd al gezet in de catacomben met verhalen vol veerkracht die allemaal uitgingen van kracht in plaats van beperkingen. Een handicap - in de breedste zin van het woord - heb je je hele leven en kun je alleen overwinnen door je aan te passen. Dat brachten de sprekers van de avond op indrukwekkende wijze naar voren. Hun levenskracht is voor iedereen een opsteker!”

Uniek resultaat

In totaal is het waanzinnige bedrag van € 351.315,- opgehaald, waarmee Fonds Gehandicaptensport enorm veel sporters met een handicap kan ondersteunen. En het publiek? Dat zal zich de avond vol emotionele hoogtepunten nog lang herinneren.

 

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management