Bas’s inspiratietraktatie - De kracht van film

blog
Door: Bas Veldkamp
mrt. 26, 2018

Bas heeft het stokje van Paul overgenomen en één keer in de zoveel tijd trakteert hij als conceptontwikkelaar bij D&B op een creatieve traktatie. Verwacht inspirerende video's, concepten, foto's en reclamecampagnes. Kortom, visuele pareltjes die hem en hopelijk ook jou inspireren tot creatieve oplossingen! Lees hier verder...

Let a movie move you 

Films zijn een geweldige inspiratiebron voor creativiteit. Of het nu gaat om nieuwe Hollywood blockbusters, verfijnde Arthouse-films of Netflix-klassiekers. Het is vaak niet het verhaal zelf, maar juist de scherpe dialogen, de kleurrijke beelden, de onverwachte locaties, de vervreemdende personages of de snelle montage die inspireren.

Beleef een film daarom niet sec door je ogen, maar met je hele lichaam. En let goed op wanneer je ineens op het puntje van je stoel zit, de tranen vloeien, je ongegeneerd hard lacht, de rillingen over je rug schieten of je juist diep geraakt wordt. Het zijn vaak díe momenten die memorabel zijn.

En dat is precies hetzelfde als wat we met events proberen te bereiken. We willen gasten meenemen in een verhaal waar ze anders uitkomen dan ze erin gaan. Ze moeten geraakt worden. Door de inspirerende sprekers op een congres, de verkondigde visie van de directie, de energie op een personeelsfeest of de onverwachte raakvlakken tijdens een bijeenkomst van fuserende bedrijven.

Elk event volgt net als in een film een verhaallijn. Sterker nog, hoofdpersonen volgen een bepaalde opbouw. En die ‘heroes journey’ is perfect toe te passen op events, maar daar vertellen we meer over in een volgende blog.

Dus als je de volgende keer naar de film gaat, bekijk hem niet maar beleef hem! Onthoud de mooiste scenes en denk daaraan wanneer je een bepaalde emotie wilt bereiken of een bepaalde sfeer wilt neerzetten op een evenement.

Bas zijn persoonlijke TOP 5 inspiratie films


1. The Game

Een klassieker als het gaat om het creëren van een beleving. De film gaat over een investeringsbankier die een vreemd cadeau voor zijn verjaardag krijgt: deelname aan een spel waarin hijzelf de hoofdrol speelt. Al gauw neemt ‘het spel’ het leven van de bankier over. Een film die doet beseffen hoe je gasten kunt onderdompelen in een wereld die zo natuurgetrouw voelt dat ze er helemaal in opgaan. Zo sterk dat die zelfs na twintig jaar nog steeds beklijft, van begin tot eind.

2. Whiplash

Bij deze film zit je echt op het puntje van je stoel. De film volgt het verhaal van een getalenteerde drummer die alles in zijn leven opzij zet om de beste drummer ooit te worden. De intensiteit tussen leraar en leerling is tot in het diepste van je lichaam voelbaar. Je leeft volledig mee en het zet je aan het denken hoe overtuigend je zelf een concept neerzet.

 3. Big Fish

Laat je onderdompelen in een wereld vol wondere personages. De film gaat over een man wiens vader zijn hele leven fantasierijke verhalen vertelt. Wanneer zijn vader terminaal ziek is, probeert hij het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden. De kracht zit hem in de goede balans tussen een mooi verhaal, kleurrijke personage en filmische omgevingen waar de hoofdspeler in belandt. Laat je meevoeren in decoratieve beelden waarvan je hoopt dat het je speelveld voor een evenement wordt.

4. Inception

Niet de film die je ‘op de achtergrond’ aanzet, want het is opletten geblazen. Maar man, wat krijg je er een onwaarschijnlijk goed verhaal voor terug. Het gaat over een meesterdief, gespecialiseerd in het ‘stelen’ van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Meer wil je niet weten; dat moet je gewoon ervaren.

Een 2,5 uur durende film die je in één ruk uitziet. Met name door het sterk geschreven verhaal en de onwaarschijnlijk mooie beelden en special effects.

5. The Greatest Showman

Wellicht niet geheel objectief, maar deze musicalfilm heeft mijn hart gestolen. The Greatest Showman gaat over het leven van P.T. Barnum; een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’. Een betoverend spektakel en de viering van levendige fantasie. De warmte in het verhaal, de kleuren die van het scherm spatten, de personages waar je meteen voor smelt en de liedjes die zo krachtig zijn dat je van je stoel af wilt komen. Wauw! En dat allemaal recht in het hart van ons werk: hoe zet je een show neer waar gasten met een glimlach en vol energie vandaan komen. 

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management