Zo kwam D&B de zomer door

blog
sep. 10, 2018

Lummelen en niksen is een perfecte manier om tot de creativiteit te komen die nodig is voor ons vak. We moeten het daarom véél meer doen, schreef hoogleraar menswetenschappen Alan Lightman deze zomer in het NRC. Alleen op die manier komen we tot impactvolle event-ideeën. Nou, dat lieten we ons deze zomer geen twee keer zeggen. Zo beleefden wij de zomer:

Esther

Met ons volledig opgeknapte Mercedes 608D (uit 1973) gingen wij met het gezin 3 weken op pad. Een soort ‘into the wild’ en dat alles zonder airco, automaat, stuurbekrachtiging, tv of andere luxe. Maar vooral; zonder enige vakantieplanning! Het bracht ons pure ontspanning, nieuwe vrienden en prachtige plekken in Nederland en daarbuiten. Met natuurlijk heel veel inspiratie om er in de toekomst verder op uit te trekken. ‘Don’t count the days, make the days count!’

Pieter Bas

Heerlijk drie weken op vakantie met mijn gezin, veel mooier wordt het niet!

Sietske

Heerlijk om weer in het Alhambra in Granada (Zuid-Spanje) te zijn geweest. De Moorse patronen blijven me inspireren, vanwege hun geometrische en grafische vormen, de ritmische herhaling en het effect dat restvormen teweeg brengen.


Nicole

Deze zomer hard geklust om alle puntjes op de i van ons droomhuis te zetten!

Ilse

Een bezoekje aan de Parade is altijd één van mijn favoriete zomerse momenten. Leuk sfeertje, lekker eten, grappige voorstellingen en uiteraard een rondje in de zweefmolen. Deze keer mocht dochterlief voor de eerste keer zelluf poffertjes bakken!

Maud

Tijdens onze vakantie in Slovenië bezochten we een Nederlands stel dat bezig is met het opzetten van een netwerk van lokale wijnboeren. Één van de wijnboeren was ingenieur en heeft na zijn pensioen (de man is 60, maar ziet eruit als 40) zelf zijn wijnkelder gebouwd door steen voor steen te bikken. Versgebakken brood, kaas, worst en natuurlijk wijn maakten dit mooie LIVE moment in Slovenië helemaal af!


Femke

De eerste citytrip met een 8- en 5-jarige is magisch: Parijs, de stad van de Eiffeltoren, Arc de Triomph en het Louvre. Mooi en inspirerend om alles door hun ogen weer te zien en te bewonderen. Naast de genoemde highlights bezoeken we ook het Atelier des Lumières: een wondere wereld waarin de werken van Klimt en Hundertwasser in 360 graden in video tot leven komen. Wat een waanzinnig effect. Ga het zien: https://www.atelier-lumieres.com

Nieske

Net als mijn collega Lennart houd ik van geschiedenis en de verhalen van oude volkeren. Het hoogtepunt van mijn vakantie dit jaar was dan ook een bezoek aan de Maya opgravingen Mirador midden in de jungle van Guatemala, samen met mijn gezin. Vlakbij de Mexicaanse grens werden we gedropt door een helikopter midden in de jungle, waar 10 archeologen uit de hele wereld, samen met ca. 200 Guatamateken, bezig waren om steentje voor steentje het grootste oude Maya-gebied dat nu bekend is, bloot te leggen. Ca 800 jaar AD woonden hier 250.000 Maya’s en werd hier de hoogste Maya-tempel gebouwd (die is zelfs hoger dan de Egyptische piramiden).
Geraakt werden we door de passie van de archeologen: sommigen zijn al meer dan 15 jaar bezig met één opgraving. De meest geweldige verhalen vertelden ze, gebaseerd op de vondsten die ze nog steeds doen. Over hoe de samenlevingen van toen werkten en georganiseerd waren en hoe ze kennis vergaarden. Met altijd veel aandacht voor gezamenlijke bijeenkomsten en mooie, soms gruwelijke rituelen.
Het werd maar weer bevestigd dat het ‘live’ vertellen en ervaren van verhalen het meest krachtig is. En dat het hebben van gezamenlijke rituelen en bijeenkomsten zo oud is als de wereld.

Josine

Onze vakantie werd dit jaar een staycation door onze verhuizing in september. Dus druk met opruimen en inpakken en tussendoor wat leuke dingen doen. Ik ben een fervent lezer, dus dozen vol met boeken werden ingepakt. Mooie titels van boeken die ik jaren geleden heb gelezen kwamen voorbij, dus ik ben begonnen met herlezen van mijn oude boeken. Echt een aanrader!

Bas

Als klein kind was ik op vakantie altijd uren in de weer om – samen met mijn vader – te zwemmen onder watervallen en dammen te maken in kleine bergriviertjes. Dit jaar heb ik – ten overstaan van mijn vader – deze traditie voortgezet met mijn zoon. Wat een geweldige ervaring! Het inspireerde mij om eens goed na te denken over wat ik vroeger allemaal deed en wat ik daarvan kan doorgeven aan mijn zoon. En ook besefte ik me dat je nooit te oud bent om jezelf kind te voelen. Na een uur waren we nog niet uitgespeeld. Heerlijk man!

Marion

Na jarenlang onze vakanties door te brengen in luxe Club Med resorts, zijn wij dit jaar eens van onze gewoonte afgeweken en hebben we gekozen voor een ander soort vakantie. Een verblijf in een prachtige - roze – villa mét privé zwembad en een auto erbij, op het prachtige Griekse eiland Lefkas; verscholen tussen de olijf- vijgen- en druivenbomen! Wat was het heerlijk om met ons autootje het hele eiland te verkennen, lekker te genieten van de Griekse keuken, dikke boeken te lezen, te zwemmen en te relaxen, kortom: op te laden en dát is gelukt!

Sabine

Ik heb heerlijk gegeten, gelummeld, spelletjes gespeeld, twee boeken gelezen én goede diepgaande gesprekken gehad met mijn jongste broertje, terwijl we genoten van twee weken vakantie met mijn zoontje Mees in Alicante!

Saskia

Deze zomer geen vakantietrip of festivalbezoek voor mij. Ik zat vooral op een blauwe wolk met de geboorte van onze tweede zoon Stef.

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management