Eventmanager Judith Andringa: “Soms baal ik dat ik niet voor tweehonderd procent voor iets kan gaan”

blog
Door: Marjolein Theunissen
nov. 5, 2018

De nieuwe garde eventmanagers kan het zich waarschijnlijk niet eens voorstellen: 27 jaar bij hetzelfde bedrijf werken. Judith Andringa, PR- & Eventmanager van Croonwolter&dros doet het en gaat nog steeds elke dag met heel veel plezier naar haar werk. Haar geheim? “Mijn job is zo divers, geloof me, geen dag is hetzelfde.”

Op maandag staat ze met een bouwhelm op het hoofd te praten met een leerling monteur, de volgende dag zit ze aan tafel bij het MT om een internal branding-vraagstuk aan te kaarten. Met bijna 27 jaar werkervaring bij hetzelfde bedrijf heeft Judith naar eigen zeggen aan een half woord genoeg. “Ik weet wat er speelt. Mensen vragen en vertellen me veel, dat heeft zo zijn voordelen als je zowel de interne events voor medewerkers als de externe acquisitie-, klanten- en relatie-evenementen voor je rekening neemt.”

Genoegen met minder

Sinds de fusie van Croon (elektrotechniek en automatisering) en Wolter & Dros (werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek) is Judith’s functie nog omvangrijker geworden. “Er kwamen duizend collega’s bij, maar geen nieuwe Judith. Dat is af en toe wel een uitdaging. Soms baal ik ervan dat ik niet voor tweehonderd procent voor iets kan gaan. Dat ik met 110 genoegen moet nemen, gewoonweg omdat ik het anders niet red qua tijd. Voor een perfectionist als ik is dat soms lastig te accepteren.”

“Ik ben niet de makkelijkste; ik leg de lat hoog en dat weten ze.”

 

Een klik en vertrouwen

Door de hoeveelheid aan en veelzijdigheid van de evenementen kwam D&B al in een vroeg stadium van haar carrière in het vizier. “We hadden een klik en er is wederzijds vertrouwen, twee ingrediënten die je volgens mij nodig hebt om succesvol te kunnen samenwerken. Ik bewonder hun creativiteit en ben niet de makkelijkste; ik leg de lat hoog en dat weten ze.” Het eerste evenement dat Judith en D&B samen organiseerden was een personeelsfeest bij Hart van Holland. “We hadden wat meer budget en konden uitpakken. Op dit fantastische feest was Marco Borsato de verrassingsact, geweldig! Dat was de nieuwe maat en probeer daar maar weer overheen te gaan.”

Van Fun naar Inhoud

Judith blijkt een echte ambassadrice van D&B Eventmarketing. “Ik denk dat D&B er net zo trots op is om samen te werken met Croonwolter&dros als wij met hen. Samen zijn we gegroeid in de evenementen die we organiseren. Mensen maken geen plek meer vrij in hun agenda voor alleen maar fun; bijeenkomsten moeten ook inhoud hebben. Daarnaast zie je op de werkvloer een heleboel cultuurverschillen om te overbruggen, bijvoorbeeld tussen bouwlieden en projectmanagers, maar ook als je kijkt naar de gepensioneerden van vroeger en die van nu. Tegenwoordig zijn ze weg als het werk erop zit, is er helemaal geen behoefte meer aan een ‘get toghether’. De jonge generatie moet wéér anders benaderd worden. Zij hebben een andere manier van netwerken ontwikkeld dan tien jaar geleden. Niet beter of slechter, gewoon anders. Die diversiteit houdt je scherp, never a dull moment!”

"Mensen maken geen plek meer vrij in hun agenda voor alleen maar fun; bijeenkomsten moeten ook inhoud hebben."

 

De magische rol van eventmanager

Zoals beschreven staat in het boek LIVE, opereert de eventmanager als een magiër in niet-westerse stammen. Hij of zij kan meerdere rollen vervullen, die andere collega’s niet zouden passen. Judith herkent zichzelf in drie van de vijf rollen. “Ik ben een echte reisleider en taboedoorbreker hoort ook wel bij mij. Zo kan ik collega’s er inmiddels van weerhouden om direct in middelen te gaan denken en iets langer in de grote te lijnen te blijven. Ook de rol van verbinder past mij goed. Ik heb nooit gestudeerd voor dit beroep, maar ben hier gekomen uit passie en betrokkenheid. Dat probeer je over te brengen op de mensen die naar de evenementen komen. Je ziet hen genieten en blij naar huis gaan, daar doe je het voor. Ik ben trots als we dan ons visitekaartje hebben kunnen afgeven, wanneer zo’n bijeenkomst tot in de puntjes is verzorgd.”

https://www.db-eventmarketing.nl/uploads/images/Blogs/CWD-compilatie.jpg
Over Judith

Judith Andringa (51) is al ruim 27 jaar werkzaam bij Croonwolter&dros. Gelukkig getrouwd met Jan en trots op haar zoon Hidde. In haar vrije tijd mag ze graag ontspannen door te sporten; fitness, tennis en golf zijn favoriet en natuurlijk genieten van de gezelligheid met vrienden onder het genot van een lekker glas wijn en hapje eten.

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management