Tomingroep 90 jaar; het jubileumjaar in vogelvlucht

blog
apr. 4, 2019

In 2018 bestond sociale onderneming Tomingroep 90 jaar en heeft deze mijlpaal aangegrepen voor een impactvol cultuurtraject: ‘Samen naar de TOP’. Dit traject is bekroond met een Gouden Giraffe Event Award, categorie Interne Events.

In dit artikel nemen we je in vogelvlucht mee door het jubileumjaar en de verschillende events van de jubileumjaarkalender.

Start

Met een eerste verrassende wandeling wordt de TOP140 (de 140 leidinggevenden van Tomingroep) meegenomen op reis. Samen op weg naar de TOP. Onderweg staan er borden met Trots, Ondernemend en Professioneel. De leidinggevenden worden uitgedaagd om over deze waarden na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. Het is een aftrap die gevolgd wordt door de TOP Sessies in oktober 2017. Kleinschalige, actieve en interactieve sessies waarin invulling wordt gegeven aan de TOP Principes (wat beloven we aan elkaar en aan onze klant) en wat is er nodig om een TOP-bedrijf te worden.

Tegelijkertijd worden de jubileumevents gepland. Hierbij vormen de elementen ‘Samen’ en ‘TOP’ steeds de rode draad. Veel van de medewerkers denken en doen mee.

Verjaardag

16 maart: hoera we zijn jarig! Er is taart voor iedereen bij Tomingroep en er gaat taart naar de belangrijkste stakeholders, want wie jarig is trakteert. Tijdens de strategiesessies in de week erna worden de TOP Principes onthuld en besproken met elkaar.

Tomin Toekomst Festival

In juni wordt het Tomin-terrein omgetoverd tot het Tomin Toekomst Festival: tijdens het relatie-event werd er niet alleen stilgestaan bij het vieren van het 90-jarig jubileum, maar Tomingroep greep deze kans ook aan om zich te profileren als professionele en sociale onderneming bij haar klanten, prospects en de gemeente. De gasten werden getrakteerd op een TOP-beleving en kregen een uniek kijkje bij Tomingroep.

Een plenaire ruimte naast het houtsnipperdepot voor de houtkachel, megagrote stellingkasten met mooi uitgelichte Tomin-producten, sfeervolle zitjes, gemaakt met spullen uit de kringloopwinkels en grote blow-ups met foto’s van Tomin Helden.

Het inhoudelijke programma bood de gasten een verfrissende kijk op Sociaal Ondernemerschap van de Toekomst. Daarnaast werden er succesverhalen van Tomin-medewerkers gedeeld en werd op ludieke wijze kennis gemaakt met wat Tomingroep allemaal in huis heeft.

Hiervoor heeft het jubileumteam in het voortraject op creatieve wijze invulling gegeven aan de Tomin Experience: een Tomin markt met een rondleiding en verschillende activiteiten, zoals ‘3 hoog ramen zemen’ (Schoonmaak), ‘Inpakken en wegwezen’ (Verpakken) en ‘Slopen is kopen’ (Vastgoedonderhoud). Het event eindigde met een veiling voor het goede doel van bijzondere kringloopartikelen.

De betrokkenheid van de medewerkers was heel hoog; ze stonden op het podium, waren gastheren en gastvrouwen en begeleidden de activiteiten. In totaal waren er 120 medewerkers betrokken.

Thuis bij Tomingroep

Op de hoofdlocatie in Hilversum vond in september een Open Dag plaats, ook de kringloopwinkels openden hun deuren. Meer dan 1.000 familieleden en naasten van medewerkers maakten kennis met Tomingroep.

Hiervoor is het succesvolle concept van het relatie-event herhaald. De Tomin Experience liet op verrassende en ludieke wijze de bezoekers kennismaken met de verschillende activiteiten van Tomingroep. De eigen medewerkers lieten vol trots hun projecten en werk zien.

De gasten hebben zelf ervaren wat werken bij Tomingroep inhoudt, door zelf aan de slag te gaan. De gaafste en meest innovatieve projecten werden in de spotlights gezet. Zoals het maakproces van de festivalchair Blofield, elektrotechnische oplossingen voor hekwerken en nieuwste zandstraaltechnieken om graffiti te verwijderen. Een reizende expositie vertegenwoordigde alle bedrijfsonderdelen van Tomingroep zodat de bezoekers op elke plek een beeld kregen van de andere bedrijfsactiviteiten.

Een dag vol impact die heeft bijgedragen aan de trots op Tomingroep, waarmee nieuwe ambassadeurs voor het bedrijf zijn gecreëerd.

Diverse ideeën en verbetersuggesties, voortkomend uit de TOP Sessies worden ondertussen geïmplementeerd en besproken.

TOP box sessies

De TOP140 wordt in oktober verder geschoold in creatief denken en organiseert voor het eigen team TOP Boxsessies. Want ieders bijdrage is nodig en vormt het decor van een bijzonder slotevent in november…

Hiervoor wordt iedere week een tipje van de sluier opgelicht. Wie komen er allemaal? Wat gaan we doen?

Tomin Helden Festijn

Op 2 november kleurt Spant! in Bussum groen en vieren 1.500 medewerkers op uitbundige wijze het 90-jarig jubileum.

Met een Heldenonthaal door de directie, 1.600 ingevulde Tomin TOP Boxen als decoratie, gekke feestgadgets en uitgebreide catering. Bij de deur staat de Tomin Foodtruck, bedacht tijdens de TOP Sessies en in hetzelfde jaar nog ontwikkeld en gebouwd.

Naast geweldige optredens van Gaston, Maan en Frans Bauer en een gevarieerd aanbod aan entertainment was het absolute hoogtepunt het optreden van de Tomin Helden on Stage. Een 45 minuten durende show opgevoerd door 30 eigen Tomin-medewerkers, alsof ze nooit iets anders hadden gedaan. Loepzuiver en zeer professioneel!

Meer weten?

Wil jij weten wat de 7 TOP-resultaten zijn van dit jaar? Lees het artikel hier. Meer op video? Bekijk dan hier onze Gouden Giraffe Inzending!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management