D&B Diaries #1 ‘Een congres dat nooit een congres werd’

Actueel
mrt. 23, 2020

In de D&B Diaries delen D&B-ers hun persoonlijke verhalen rondom Corona. CEO Pieter Bas Boertje trapt deze reeks af met een persoonlijke brief.

Beste lezers,

Opdrachtgevers, partners, freelancers, branchegenoten, studenten, achterban, oud-collega’s en alle anderen.

Op weg naar een congres…

Allereerst hoop ik dat het, ondanks wat er allemaal gebeurt, goed gaat met iedereen. Eind februari vloog ik met mijn vrouw naar Australië, op weg naar een congres met 500 internationale ondernemers in Sydney. Een congres dat uiteindelijk nooit een congres is geworden. Een paar dagen voor de start werd het gecancelled terwijl er al 100 ondernemers ‘down under’ waren. Vanaf dat moment heb ik zo’n beetje elke dag contact gehad met ons MT (Josine en Sabine) om te bespreken hoe we moesten reageren op alle ontwikkelingen. Met de 10 uur verschil zaten zij aan het ontbijt en ik in de kroeg, of werd ik net wakker en gingen zij bijna naar bed. Iedere dag dat ik wakker werd zag de wereld er weer heel anders uit, met honderden apps op mijn telefoon.

PB2_945breed

Vorige week maandag landden we op Schiphol om 08.00 uur en om 09.00 uur hadden Josine, Sabine en ik onze eerste call. Om een actieplan te maken en beslissingen te nemen. Inmiddels werkte bij ons al iedereen thuis en vorige week dinsdag hadden we dan ook ons teamoverleg met bijna 30 mensen op Microsoft Teams, heel bijzonder. Eén van de acties die we als team de afgelopen weken gedaan hebben is contact hebben met al onze opdrachtgevers die een event hebben vóór de zomer. Bijna alle relaties verplaatsen hun event naar het najaar, gelukkig wordt er weinig gecanceld. Én gelukkig zijn onze partners enorm behulpzaam om dit allemaal te faciliteren!

Onwerkelijk

Het is een bizarre tijd. De hele dag bellen via Microsoft Teams, Google Hangout, Zoom, Facetime, etc. is best grappig, en het werkt aardig, maar ik ervaar ook hoe belangrijk live communicatie is. Dat merk ik ook thuis, ik zou zo graag met mijn ‘maten’ het café in gaan. Aan de andere kant zijn er ook veel mooie dingen: mijn kinderen die mijn ouders van 90 en 83 opeens heel vaak bellen, de prachtige initiatieven die in de maatschappij genomen worden. Mijn vrouw Nancy is verpleegkundige en dat doet me heel goed beseffen hoe belangrijk de maatregelen momenteel zijn.

Ik ben ook voorzitter van onze branchevereniging IDEA. Dat ben ik in december geworden, uiteraard niet wetende wat een aantal maanden later over ons heen zou komen. Het is heel wrang om te zien wat er in onze branche gebeurt, terwijl ons vak aan zo’n enorme opmars bezig was. Gelukkig verbindt het ook en helpen we elkaar en ontstaat er enorm veel innovatie. Veel events voor de zomer worden omgezet in webinar-achtige momenten. Zo zijn we bij D&B bezig om begin april een webinar (inclusief interactieve sessies) te organiseren voor een farmaceut.

Maar ook branche breed is het EventPlatform (een samenwerking van alle verenigingen) heel actief in Den Haag en zijn er goede ondersteuningen vanuit de regering. Vanuit dat EventPlatform is ook het initiatief www.liveisbeautiful.nl ontstaan waarop allerlei live acties te zien zijn die bijdragen aan de Nederlandse maatschappij.

‘…morgen weer omarmen’!

D&B is klaar voor deze crisis. Wij hebben inmiddels alles in kaart en we zijn positief. Het is vreemd, maar ik krijg ook heel veel energie van deze tijd. We doen veel aan online verbinding (afgelopen vrijdag hadden we nog onze eigen virtuele vrijmibo) en iedereen weet wat hem of haar te doen staat. Ons 37-jarige bedrijf is super stabiel en ons team is strijdbaar!

We staan er ook voor jullie! Hoewel ik begrijp dat jullie momenteel heel andere dingen aan het hoofd hebben wil ik dat graag gezegd hebben. Jullie kunnen ons altijd benaderen voor wat voor vraag dan ook. Een klein advies, iets tegen ons aanhouden of een speciale actie. Wij helpen graag. En voor alle duidelijkheid: deze handreiking is niet alleen voor opdrachtgevers maar voor iedereen die we een warm hart toedragen, dus ook voor onze partners, freelancers, branchegenoten, studenten, achterban, oud-collega’s en alle anderen.

Zo zijn we ook bezig met een nieuw initiatief waarmee je de thuiswerkende collega’s en klanten toch op een leuke en energieke manier kan betrekken en loyaal kan houden. Wij krijgen daar veel vragen over. Daar komen we later op terug.

Ik wil graag positief eindigen. Ik geloof heilig in live, daar begint het, geen communicatieinstrument kan daar tegenop en dat ervaren we momenteel iedere dag aan den lijve! Het is enorm tegenstrijdig dat in een periode dat we juist behoefte hebben om samen te komen en te verbinden, we nu bij elkaar weg moeten blijven. Maar zoals ik las dat de Italiaanse premier gezegd had: ‘laten we vandaag op afstand blijven, om elkaar morgen nog sterker te omarmen’.

Warme groet en blijf gezond!
Pieter Bas Boertje

PB_945breed1

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management