D&B Diaries #2 - Maud: ‘Deze ochtend is anders!’

Actueel
mrt. 27, 2020

In de D&B Diaries delen D&B-ers hun persoonlijke verhalen rondom Corona. Campagne Manager Maud blikt terug op hoe het allemaal begon:

12 maart 2020, Zell am See, Oostenrijk, 07.00 uur.

Ik word vroeg wakker in mijn typisch Oostenrijkse slaapkamer, want ik geniet van een weekje wintersport met mijn familie in Zell am See. Het is een extra speciale dag, want vandaag word ik 27. Ik kom beneden en de hele familie zit in een versierde keuken en ik neem plaats op mijn speciale verjaardagsstoel. Wat een mooi LIVE moment, ik voel me weer net een kind. Na het uitpakken van cadeautjes en het aanhoren van het valse gezang van mijn familie (bands of artiesten kunnen dit toch beter) is het tijd om de piste op te gaan. Het weer is mijn beste verjaardagscadeau: een strakblauwe lucht en een stralende zon. Ik geniet volop van het skiën en alle felicitaties die binnenkomen.

Aan het einde van de middag krijg ik een NOS alert: het RIVM heeft besloten dat alle events met meer dan 100 personen niet meer mogen doorgaan tot en met 31 maart. Wow… Nu pas besef ik mij wat voor impact het Coronavirus heeft. Het raakt onze branche keihard. Ik houd van LIVE, ons vak zorgt voor verbinding, het samenbrengen van mensen met een bepaald doel, het creëren van impact. Ik denk aan de events die ik op de planning heb staan.

Eén van mijn grootste klussen tot nu toe staat half juni op de planning. Hoe is dit nieuws bij hen binnengekomen? Ik bel met Sabine, zij heeft de afgelopen dagen al veel contact gehad met de opdrachtgever en betrokken leveranciers. Allerlei scenario’s zijn uitgewerkt en nu is het aan de opdrachtgever een beslissing te maken. Ik krijg één opdracht mee: ‘geniet nog even van je vakantie, je hebt dit verdiend en maandag als je terug bent, dan praten we bij’. Dit waardeer ik enorm en ik geniet nog één dag van de besneeuwde bergen voordat het skigebied volledig op slot gaat.

Maud-bericht

16 maart 2020, Utrecht, Nederland, 09.00 uur.

Back to reality. Normaal zou ik fris en fruitig in de auto naar kantoor stappen. Lekker even bijkletsen met collega’s, een bulk e-mail wegwerken en het ritme van voor de vakantie oppakken.

Deze ochtend is anders. Ik besef nog niet helemaal wat er allemaal aan de hand is. Door verschillende collega’s word ik bijgepraat over de situatie en langzaamaan begin ik grip te krijgen op mijn lopende projecten. Mijn opdrachtgever van de klus in juni is in beraad over hun event. Gelukkig komt ’s avonds het telefoontje dat ze het event gaan verplaatsen naar het najaar. Met blijdschap en een gerustgesteld gevoel sluit ik dag 1 van deze quarantaine-thuiswerkdag af.

17 maart 20202, Utrecht, Nederland, 09.00 uur.

We starten de dag met onze maandelijkse D&B Denktank. Niet live, maar met z’n allen in Teams. Het is heel fijn om iedereen even te zien en te horen en ik word er intens vrolijk van. De boodschap is positief: schouders eronder en knallen met z’n allen! Hierna ga ik verder met mijn uitgestelde event in juni, op zoek naar een geschikte datum in het najaar.

Telefoontjes, appjes en e-mails met de betrokken leveranciers gaan over en weer over de mogelijkheden en de stand van zaken. Iedereen in onze mooie eventbranche weet hoe hoog de druk op data in het najaar is. Uiteindelijk hebben we een datum en kunnen we hiermee terug naar de opdrachtgever. Die zijn opgelucht en blij dat alles beschikbaar is. ’s Avonds komt er nog een mail vanuit de CEO: ‘Great news, dank voor de flexibiliteit!’. Dat is waar je het nu voor doet.

Het maakt mij trots om bij zo’n mooi bedrijf als D&B te werken waar we met z’n allen positief kijken naar de ontwikkelingen. Natuurlijk zijn er zorgen en wordt er af en toe een traantje weggepinkt. Dat mag en het hoort bij zo’n gekke situatie als deze. Ben kwetsbaar. I love LIVE en ik hoop heel snel iedereen weer een fysieke knuffel te kunnen geven.

Lieve groet,
Maud.

Maud-bericht-2

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management