Van Eventmanagers voor Eventmanagers

Actueel
apr. 8, 2020

De hele eventbranche wordt hard geraakt door het feit dat events worden afgezegd of verplaatst in verband met het Coronavirus. Speciaal voor alle eventmanagers in Nederland delen wij een paar tips om iedereen in de branche een hart onder de riem te steken.

Tip 1: Deel je gevoelens

Veel eventmanagers binnen bedrijven opereren solo. Je kunt dus niet even lekker met een andere collega-eventmanager van je bedrijf mijmeren over de kick van het organiseren van events. En dat dit hetgeen is wat je nu enorm mist. Deel je verdriet of frustratie met iemand anders die je goed kent. Bel die ene freelance eventmanager waar je zo fijn mee samenwerkt. Of misschien heb je wel iemand op een eventlocatie of een projectmanager van een evenementenbureau waar je even je hart kunt luchten. Zoek elkaar virtueel op en deel je gevoelens.

Tip 2: Zet je eigen kennis in voor anderen

Als eventmanager ben jij een logistieke held. Je kunt plannen als geen ander en kunt goed omgaan met druk. Er zijn op dit moment veel mooie initiatieven waarbij ze toppers met deze kwaliteiten kunnen gebruiken. Je kunt het ook dichterbij huis zoeken. Heb je een vriendin, collega of familielid die jou al vaker heeft gevraagd te helpen met het aanbrengen van structuur in zijn of haar dag? Bel deze persoon op en deel al je tips & tricks.

Tip 3: Doe zelf kennis op

We weten allemaal hoe stressvol en druk het vak als eventmanager soms kan zijn. Je ziet leuke masterclasses of webinars voorbij komen die je best wel eens zou willen volgen. Grijp je kans! Koop dat ene boek over het eventvak dat al zo lang op je leeslijstje staat. Lees je in de eventtrends van dit moment in of verdiep je in een onderwerp waar je meer van wilt weten.

Tip 4: Droom & denk na

Dit is het moment om terug te denken aan dat ene mooie event dat je hebt georganiseerd. Bekijk de foto’s en de aftermovie van die dag en geniet nog eens na. Maar, gebruik deze tijd ook om te dromen over de toekomst. Wat voor event zou je echt nog eens graag willen organiseren? Wat past bij jouw organisatie en waar zie je kansen? Schrijf je ideeën op en laat het niet bij dromen. Straks komt de tijd dat je ermee aan de slag kunt!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management