D&B Diaries #5 - Twee D&B-ers met elkaar in gesprek

Actueel
mei 19, 2020

Projectmanager Saskia Aardewijn en Marion Boersma, werkzaam op de afdeling Sales & Marketing staan normaal gesproken regelmatig aan elkaars bureau om bij te praten en te geinen. Nu moet dat natuurlijk digitaal gebeuren en dus spreken ze elkaar wekelijks via Teams. Marion werkt al bijna 20 jaar bij D&B en Saskia 1,5 jaar. In tijden als deze levert dat twee verschillende perspectieven van de situatie op, waarvan hier een kort verslag.

Sas A: How you doin?!
Marion: HOW YOU DOIN….?
Sas A: Hoe is ’t nou, Boers?
Marion: “Tja, wat zal ik zeggen, ik ben er al goed aan gewend om in mijn uppie thuis te werken, maar ik heb er wel moeite met dat ik haast geen mensen zie enzo.”
Sas A: “Ja, same here! Heel gezellig met Flip in een soort ‘24 uur met…’-setting, maar ik ben weer toe aan een borrel met andere mensen!”

Sas A:
“Maar Marion, jij hebt de vorige crisis natuurlijk ook meegemaakt als oudgediende bij D&B, wat is het grote verschil met nu?”
Marion: “Nou, ik moet zeggen dat ik vind dat het snelle schakelen door het MT vanaf het begin van deze crisis een groot verschil is ten opzichte van de vorige. Er is geen tijd voor een afwachtende houding, dus er werd vanaf het begin - en nog steeds - meteen door iedereen doorgepakt en ‘omgedacht’. Het is heel leuk dat we daar ook diverse collega’s van andere afdelingen bij aanhaken. Dan kan iedereen meedenken en kennis delen. En om na de eerste initiatieven te merken dat het werkt en dat we veel online aanvragen binnen krijgen, ja, daar krijg ik zoveel energie van!”
Sas A: “Ja, ik voel dat ook zo. En ik vind de sfeer ook meteen positief, met leuke pakketjes thuis en een open gesprek tussen MT en alle collega’s elke maandag via Teams. En ik denk ook dat het grote verschil misschien wel is, dat er nu zo’n acute andere situatie is ontstaan, van alles naar niets, dat dat heeft bijgedragen aan de pro activiteit en de noodzaak van het omdenken.”
Afbeelding Marion (1)
Marion:
“Maar hoe voelt het dan voor jou, Sas, na anderhalf jaar bij D&B?”
Sas A: “Tja, ik ben nu meer dan ooit blij dat ik onderdeel ben van zo’n solide club, vanwege de teamspirit en de trots. Als mijn vrienden en familie vragen hoe het gaat bij een van de hardst getroffen branches, dan ben ik oprecht trots en voel ik vertrouwen als ik vertel hoe razendsnel wij onze live events omdraaien in online events. En daarbij zit bij mij als ex- freelancer de mentaliteit ‘rolling with the punches’ nog vers in het geheugen. Ik weet dus zeker dat we van elke slechte situatie wat kunnen leren en andere dingen kunnen ontwikkelen.”
Saskia%20Foto (1)
Marion B: “Maar de behoefte aan LIVE ontmoeten blijft natuurlijk wel en een beetje meer vrijheid zou lekker zijn. Gelukkig is het mooi weer en staat m’n tuin er prachtig bij..”
Sas A: “Ja de tulpen zijn mooi dit jaar he? Heb je nog wat moois gemaakt, Marion, met bloemen voor de aankleding van de D&B Rose?”
Marion B: “Jazeker, een tafelstuk en een mooi groot boeket en nog wat kleine vaasjes.”
Sas A: “Mooi zeg, dat zal er goed uit zien op beeld. Neem aan dat je de mooiste roze bloemen daarvoor uitzoekt?”
Marion B: “Jazeker, alles roze, zoals het hoort bij D&B!”
Sas A: “En zo is het!”

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management