“Daar stond ik dan, met knikkende knieën”

blog
sep. 18, 2020

"Ik moet iets bekennen," aldus onze CEO Pieter Bas Boertje. "Ik sta niet graag in de spotlights. Toen ik gevraagd werd om voorzitter van IDEA - vereniging van eventbureaus - te worden, was dan ook mijn eerste vraag of ik veel op podia moest verschijnen. Dat was op één hand te tellen, zei de vorige voorzitter. Totdat de corona crisis uitbrak en ik wekelijks voor webinars en (online) radioprogramma’s gevraagd werd. Het viel me op dat ik iedere keer ontspannen was en niets van de gebruikelijke podiumvrees voelde."

"En toen was het 1 juli en moest ik tijdens het eerste LIVE event sinds de intelligente lockdown voor een ‘echt’ publiek op het podium plaatsnemen. Ik merkte dat mijn hart weer sneller ging kloppen en dat ik bij mijn opkomst bibberende knieën had. Ik ervoer de kracht van LIVE: het spannende moment dat het allemaal goed moet gaan voor een publiek dat vol verwachting uitkijkt naar wat komen gaat. De penalty die altijd tussen de palen moet.

PB-over-Live-bericht

Op volle toeren

Er zijn twee gedachten die me sterken. Ten eerste dat de zintuigen van het LIVE publiek net zo ‘aan’ staan als die van mij. In ieder geval op méér toeren draaien dan tijdens een online event, zoals bewezen werd in een recentelijke wetenschappelijk studie naar de impact van events. In datzelfde onderzoek komt naar voren dat feitelijke boodschappen LIVE beter worden opgeslagen dan als deze op een later moment via audiovisuele middelen worden getoond.

Tussen de palen én de oren

Met andere woorden; dat wat ik op 1 juli te vertellen had, werd beter overgedragen aan de aanwezigen! Nu ik dat weet, kijk ik reikhalzend uit naar mijn volgende LIVE-optreden. Als ik weer de bühne op mag, dan neem ik glimlachend en met gezonde spanning een aanloopje en landt mijn boodschap met prachtige boog tussen de palen én de oren!"

Meer weten over het Neuromarketing onderzoek?

 Download-Pink-Paper-Neuro

 

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management