Koninklijke opening van de Markthal in Rotterdam

Actueel
okt. 2, 2014

Rotterdam is een icoon rijker. De eerste overdekte marktvloer van Nederland is een feit: de Markthal. Met een spectaculaire Wereld Parade werd het foodwalhalla van Nederland geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima, in aanwezigheid van Burgemeester Aboutaleb. Ontwikkelaar Provast koos voor Dechesne & Boertje als eventpartner om deze feestelijke opening vorm te geven. Met veel trots organiseerde D&B samen met haar partners deze feestelijke gebeurtenis in Rotterdam.

Ongeveer 900 Genodigden en honderden toeschouwers buiten de Markthal keken toe hoe Koningin Máxima met de eerste producten uit de Markthal de opening verrichtte. Uit handen van de ondernemers van de Markthal ontving zij de producten om in een gigantische weegschaal te leggen. Het doorslaan van de weegschaal was het startmoment voor de Rotterdamse trompettist André Heuvelman (eerste trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) om boven in het 40 meter hoge plafond, versierd met het grootste kunstwerk van Nederland, een serenade aan alle aanwezigen te geven.

Ingeleid door de trompetklanken startte de 'Wereld Parade'. Een bonte muzikale stoet die gezamenlijk de internationale keukens van de Markthal vertegenwoordigen, bestaande uit talrijke Rotterdamse artiesten en acteurs. De opkomst van de Rotterdamse brassband aan het einde van de Wereld Parade zorgde voor een compleet en feestelijk beeld van de vele culturen die de Markthal én Rotterdam rijk zijn.

De Markthal

Na Stockholm, Barcelona, Valencia en Kopenhagen heeft Rotterdam er nu ook één: de Markthal. Op de plek waar Rotterdam is ontstaan ontwikkelde vastgoedontwikkelaar Provast een indrukwekkende overdekte foodmarkt in combinatie met ondergronds parkeren, unieke appartementen, een supermarkt, food-gerelateerde winkels en bijzondere horeca.

Winkelen, werken, wonen en uitgaan in een veertig meter hoge boog op de oppervlakte van een royaal voetbalveld. De Markthal is een spectaculair ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Architect Winy Maas slaagde er, samen met ontwikkelaar Provast, in om alle functies van de Markthal bij elkaar te brengen, zonder dat ze elkaar bijten.

In de pers

De opening was live te volgen via TV Rijnmond en werd een dag eerder al ruim onder de aandacht gebracht in verschillende nationale en internationale media. 

Bekijk het compilatieflmpje van de opening

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management