Sprekers in het wild

Blog
Door: Paul Bransz
mei 12, 2016

"Iemand die een goed verhaal vertelt en het publiek weet te boeien. Nee... die kennen we al. Die hadden ze bij de concurrent al. Een nieuwe rijzende ster! Dat willen we!"

Iedereen in evenementenland is altijd op zoek naar die ene goeie spreker. De spreker die op jouw event als eerste op het podium staat. Die iedereen raakt. En dan door iedereen gewild is. Maar waar vind je zo iemand? Waar loopt dit talent rond? Natuurlijk zijn er talloze sprekersbureaus die je kunnen helpen bij je zoektocht. Bureaus met allemaal een eigen specialisatie en arsenaal aan talentvolle sprekers.

Inspirerende sprekersfestijnen

Wat nog veel leuker is? Zelf de hort op gaan! Zoek je eigen sprekers in het wild. Nederland kent vele podia voor beginnende sprekers. Leuke kleine en grote inspiratieplekken. Natuurlijk zijn daar de TEDx Talks in Amsterdam en Utrecht. Maar ook Delft, Eindhoven, Haarlem en nog veel meer andere gemeenten organiseren sprekersfestijnen.

Broedplekken voor sprekerstalenten worden vaak door gemeentes aangejaagd. De gemeente Amsterdam steunt bijvoorbeeld al menig avondje in het Pakhuis de Zwijger, Mediamatic en de Balie. Ben je toch meer van de creatieve inspiratie, ga dan langs bij één van de Pechakucha avonden in het land. Hobbyisten en talenten vliegen het podium op en af. Met hun out-of-the-box inzichten zorgen zij voor een andere blik op eigentijdse thema's. Een avondje comedy club of open mic night kan al snel voor een leuke goedkope invulling zorgen van je luchtige programmaonderdelen. Toomler in Amsterdam organiseert een avond voor beginnend talent. En natuurlijk is het Leids Cabaret Festival een bron van inspiratie.

Leids Cabaret Festival | Fotograaf: Martin Oudshoorn

Echt vernieuwend

Wie echt nieuw wil, die zoekt geen spreker op een podium. Die zoekt de spreker in het publiek. Vaak zitten daar de echte ruwe diamanten tussen. Dus sta je je weer te vergapen aan Daan Roosegaarde. Spreek dan je ietwat kritisch kijkende buurman aan. Misschien is hij wel de Daan van de toekomst!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management