Congres organiseren

Congresorganisatiebureau met ruim 40 jaar ervaring

Een congres is vaak hét hoogtepunt in de activiteiten die een organisatie onderneemt. Congressen dragen namelijk bij aan de binding met relaties, medewerkers en andere stakeholders. Daarnaast is een congres een veelgebruikt middel om mensen met de ambities van een bedrijf te verbinden. Een goed congres organiseren is wel een uitdagende onderneming. Met ruim 40 jaar ervaring als congresorganisator en congresorganisatiebureau kan D&B Eventmarketing het ultieme congres neerzetten dat daadwerkelijk impact maakt op jouw doelgroep. Congressen organiseren die een boost geven aan de ambities van jouw bedrijf, dat is waar de experts van congresorganisatiebureau D&B Eventmarketing voor staan!

Waarom een congres organiseren?

Een congres is een fysieke bijeenkomst, die eventueel wordt uitgebreid met een online platform om via internet de bijeenkomst te ondersteunen of ‘bij te wonen’. Maar het is vooral een event. Volgens ons is een event het meest krachtige middel om mensen te verbinden. Het is face-to-face, driedimensionaal en LIVE. Er is geen ander communicatiemiddel waarbij de boodschap en de beleving ervan direct samenvallen. Een zakelijk evenement organiseren is dus voor iedere organisatie van toegevoegde waarde.

De voordelen van een congres evenement

Congresbureau en congresorganisator D&B Eventmarketing ziet een congres of zakelijk evenement organiseren niet als een eenmalige mijlpaal, maar als een springplank voor de ambities van de organisatie. Door doelstellingen aan het congres event te koppelen, die de ambitie van de organisatie ondersteunen, vergroot je de impact. Een congres organiseren wordt dan een strategisch communicatiemiddel dat waarde creëert. De keuze voor een geschikt congres event is niet niks. Een event legt immers beslag op een hoop resources: tijd, mensen en geld. Dan is dat wat je met je event wilt bereiken van groot belang. Dan zijn doelstellingen cruciaal. Die bepalen namelijk de boodschap. Om de doelstellingen duidelijk voor ogen te krijgen, is het stellen van vragen essentieel: Waarom? Hoe? Wat? Wie? Waar? En met name nieuwsgierig zijn naar de vraag achter de vraag. Alleen op die manier kun je de boodschap bepalen en kiezen op welke wijze je het verhaal gaat vertellen tijdens het congres. De specialisten van D&B Eventmarketing kunnen hier perfect bij helpen.

Creëer beleving met je congres

Laat mensen je verhaal beleven en de boodschap komt aan. Of zoals Confucius het zo mooi zegt: ‘Involve me and I will understand’. Maar op welke wijze kun je de deelnemers tijdens een congres betrekken? Hoe laat je de gasten onderdeel zijn van het event? Hoe kun je je congres een boost geven zodat de aanwezigen niet passief deelnemen, maar onderdeel zijn van het event? Hoe kun je van het congres een beleving maken waar je de gasten mee raakt? Wat zijn de beste ideeën voor congressen? Dat zijn allemaal vragen waar de specialisten van congresorganisator D&B Eventmarketing perfect bij kunnen assisteren. Zo maken wij van ieder congres een succes!

Onze werkwijze

Bij congres bureau D&B Eventmarketing gebruiken wij de ‘heilige drie-eenheid’ van inhoud, interactie en energie om van elke bijeenkomst een bijzondere ervaring te maken. Het is deze combinatie die ervoor zorgt dat je gasten anders van je congres vertrekken dan dat ze kwamen.

De inhoud van een congres evenement

Bij een congres is het element inhoud natuurlijk leidend. Door een zorgvuldig gekozen thema, met inhoudelijk sterke sprekers die de gasten prikkelen en aan het denken zetten. Maar ook door te kijken welke kennis en expertise de aanwezigen in de zaal van het congres kunnen bieden om het onderwerp te verdiepen.

De energie van een congres evenement

Denk aan event ingrediënten zoals: een professionele en dynamische moderator, verschillende opstellingen in de zaal die de sfeer bepalen én de toevoeging van verrassingen en ijsbrekers. Zoals humor.

De interactie tijdens een congres evenement

Memorabele bijeenkomsten zijn vaak die congres events waar je met interessante gasten contact hebt gemaakt. Wij kijken graag op welke wijze we de verbondenheid tussen de aanwezigen kunnen bevorderen: door onverwachte verplaatsingen in het programma, door de inzet van digitale tools en door interactieve sessies tijdens het programma.

Succesvolle congressen

Congresorganisatiebureau D&B Eventmarketing heeft in haar meer dan 40-jarige bestaan enorm veel ervaring opgedaan met congressen organiseren en ontwikkelen voor allerlei bedrijven, verenigingen en instellingen. Zo zijn we al meer dan tien jaar betrokken bij de creatieve invulling en uitvoering van het congres van NARIM; de beroepsvereniging voor de Risk- en Insurance markt.

Congres organiseren? Schakel D&B Eventmarketing in!

Ben jij op zoek naar het beste congresorganisatiebureau van Nederland? Zoek niet verder! D&B Eventmarketing, expert in congressen organiseren, denkt met veel plezier mee over de perfecte invulling van de ‘drie-eenheid’ voor jouw congres. Daarmee kan jouw congres ook maximaal impact maken op je doelgroep. Wil je meer weten over welke zakelijke evenementen wij voor jou kunnen organiseren? Voor meer informatie over onze aanpak en ideeën voor een congres kun je altijd contact met ons opnemen. En wil je meer weten over congres bureau D&B Eventmarketing? Lees hier meer over ons eventbureau.

Download
Whitepaper
Goed bezig! Je bent nog één stap verwijderd van een shot verse tips en gerijpte inzichten. We zijn nieuwsgierig naar jou, vul je daarom even onderstaande gegevens in? Alvast veel leesplezier!
X sluit
Bel mij terug
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Bevestig dat u geen robot bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
X sluit
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management