Bekijk whitepaper
Download
Jubileum
Goed bezig! Je bent nog één stap verwijderd van een shot verse tips en gerijpte inzichten. We zijn nieuwsgierig naar jou, vul je daarom even onderstaande gegevens in? Alvast veel leesplezier!
X sluit

Case

Mauritshuis

Opening tentoonstelling

Ter ere van het 200-jarig jubileum van het Mauritshuis, legden 16 fotografen hun eigentijdse interpretatie van één van de klassiekers uit het museum vast op de gevoelige plaat. De fotografietentoonstelling FLASH | BACK werd geopend door Zijne Majesteit de Koning. D&B Eventmarketing werd gevraagd voor het concept van dit feestelijke event. Dat leverde een bijzondere ontmoeting op.

1 levend schilderij 20+ rondleidingen 16 topfotografen 30+ stoepkrijtende kinderen
Bijzonder eerbetoon aan Willem I Onze eerste koning, Willem I, maakte in 1822 een museum van het voormalig woonhuis van graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen. In het zogenoemde Mauritshuis toonde hij zijn eigen collectie van rariteiten en schilderijen. De collectie groeide in de afgelopen 200 jaar uit tot één van wereldklasse en werd door miljoenen ogen bewonderd. Vanzelfsprekend dus dat Willem I een ereplaats op het podium verdiende. Na een intro van auteur Splinter Chabot kwam Willems alter ego in een levensgroot schilderij tot leven na een handdruk van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Hiermee was de tentoonstelling officieel geopend
koninklijk portret komt tot leven na handdruk van Koning Willem-Alexander
Een rondje meesterwerken Bij elk paar ogen maken de meesterwerken in het Mauritshuis andere gevoelens los, zo ook bij topfotografen als Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Anton Corbijn en Sanja Marušić. In FLASH | BACK hangen, staan en liggen hun eigentijdse ‘vertalingen’ tussen de zeventiende-eeuwse inspiratiebronnen. Elke zaal in het Mauritshuis is daarmee één meesterwerk rijker. Zowel de VIP gasten - bestaande uit CEO’s van sponsoren, particuliere donateurs, bestuurders, de staatssecretaris en directeuren van andere musea - als overige genodigden kregen een rondleiding door het museum, om de verhalen achter de totstandkoming van de foto’s te horen en het resultaat te bewonderen.
een moderne blik op oude meesters creëert weer nieuwe meesterwerken
Meer eigentijdse interpretaties Performers van het Nederlands Dans Theater maakten speciaal voor de opening een choreografie en Urban Myth-acteurs Tarikh Janssen en Uriah Havertong vertoonden hun hedendaagse interpretatie van ‘Twee Afrikaanse Mannen’ (een meesterwerk van Rembrandt) in een kort en krachtige voorstelling. Tientallen kinderen van omliggende scholen kleurden met stoepkrijt mee aan een nieuw meesterwerk op het plein voor het Mauritshuis en per fiets kon je de verschillende Mauritshuis Murals bekijken die in diverse Haagse wijken zijn gemaakt. Zelfs de flasback-food hapjes waren een knipoog naar de oude en nieuwe tijd. Op deze manier vierde het Mauritshuis op een hele inclusieve manier de opening van haar tentoonstelling. Wil jij ook een inclusief concept voor een opening, kick-off of andersoortig event? Neem contact met ons op via +31 35 303 2000 of info@db-eventmarketing.nl. We verrassen je graag!
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management