We stellen je voor aan Laura

blog
jan 17, 2017

Het eventvak is echt een vak, van mensen voor mensen. En daarom vinden we het leuk om de collega's achter D&B Eventmarketing aan jullie voor te stellen.

We worden graag verrast door de frisse ideeën en nieuwe inzichten van de eventmanagers en creatieven van de toekomst. Daarom hebben we ieder jaar een aantal stageplekken beschikbaar voor aanstormend talent en gemotiveerde studenten.

Benieuwd wat stagiaire Laura allemaal meemaakt? Lees dan snel verder!

HOE BEN JE BIJ D&B TERECHT GEKOMEN?

Ik volg de opleiding Vrijetijdsmanagement aan het NHTV, waar ik de richting International Event Management heb gekozen. Al vanaf jaar het eerste jaar vind ik conceptontwikkeling het leukste stadium van het organiseren van een event. Ik heb de fantasie van een klein kind en ik vind het te gek om ‘out of box’ concepten te bedenken.

Een docent van NHTV en ook freelance conceptontwikkelaar, heeft vorig jaar een lijstje voor me gemaakt met de top van evenementenbureaus. D&B Eventmarketing stond bovenaan en toen ik vervolgens de vacature las voor een stage op de creatie afdeling, was ik direct verkocht. Ik heb gesolliciteerd en ben verhuisd van Breda naar Almere en nu ben ik vijf dagen per week te vinden in het Eventhuis in Muiden. Elke week reis ik naar de andere kant van het land, maar als je iets maar graag genoeg wilt, is dat een klein gegeven.

JIJ EN D&B

In augustus ben ik begonnen met mijn stage en ik heb nu al zoveel meegemaakt, gezien en geleerd. Van brainstorms tot locatiebezichtigingen; ik word overal in meegenomen en dat is natuurlijk hartstikke leerzaam. Dit is mijn eerste stage en ik moet nog veel dingen leren, maar het creatieteam staat altijd klaar om me te helpen. Dat is heel fijn!

MIJN LEUKSTE/GEKSTE/GRAPPIGSTE D&B-ERVARING

Moeilijk om er één te kiezen zeg. Het is één grote, roze, leuke en leerzame ervaring voor mij. De brainstorms vind ik altijd erg leuk. Het samen sparren geeft echt een boost. Daarnaast is het altijd gezellig op kantoor. Onder andere door Paul zijn gekke impulsieve ideeën en Bas zijn catchy woordgrappen.

TYPISCHE 'LAURA-DINGEN'

  • Een reep Tony Chocolonely Karamel Zeezout ongegeneerd in één keer opeten.
  • Boekjes volgeplakt met foto’s, inspiratie, artikelen, teksten etc.
  • Alle honden knuffelen en aaien die ik tegenkom.
  • Zomaar cadeautjes geven aan anderen.
  • Muziek op het hoogste volume in de auto en keihard meezingen.
  • Goede series en films soms wel 5 keer achter elkaar kijken.

WELKE D&B DRIJFVEER* PAST HET BESTE BIJ JE?

Vindingrijkheid. Ik vind de onderliggende ‘waarom-vraag’ altijd interessant, daar kan ik uren lang over nadenken. Het analyseren van alles om je heen, maakt je vindingrijk.
* Vuur, vindingrijkheid, vertrouwen, verdieping en vakmanschap

WELK EVENEMENT ZOU JE WILLEN BEDENKEN/ORGANISEREN?

Ik zou heel graag nog een keer een evenement organiseren voor een goed doel zoals Greenpeace of Het Wereldnatuurfonds. Het lijkt me heel bijzonder om met zo’n event echt iets te kunnen betekenen.

Stage lopen bij D&B

Ben jij vindingrijk, proactief én opzoek naar een unieke stageplek waar je kan leren hoe eventconcepten worden ontwikkeld? Heb je affiniteit met het bedenken van concepten, ben je gek op storytelling in beeld of in woord dan is de stage conceptontwikkeling echt iets voor jou! Mail je CV met motivatiebrief naar Cristel Zwart en wie weet zien we je binnenkort in ons Eventhuis!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management