De 6 must do’s van Michelle in Marrakech

blog
Door: Michelle Meydam-Kampinga
jun. 22, 2015

Toen wij een uitnodiging kregen om een eventmarketing concept van A tot Z te ontwikkelen voor een onvergetelijke incentive reis, twijfelden we geen seconde. En voor mij als eventmanager was een event in het buitenland een bijzondere ervaring in verband met de cultuurverschillen en een andere manier van werken. Een vijfdaags programma dat de gasten heeft laten stralen en zéker heeft verrast! Met een perfecte afwisseling van een actieve en culturele invulling waarin alle facetten van Marrakech de revue passeerde. In mijn blog lees je de leukste zes 'must do's' in Marrakech voor zakelijke reizen.

Incentive bestemming Marrakech 

En waarom Marrakech? Het is dé perfecte bestemming voor een sprookjesachtige incentivereis, vanwege het onderscheidende karakter en de diverse mogelijkheden.

Must do's

1. Where to start: Rode Stad
De sprookjesachtige stad maakt mij ontzettend nieuwsgierig; de vele geheime poorten zorgen ervoor dat je aangetrokken wordt om een kijkje erachter te nemen. Poorten die toegang verlenen tot betoverend mooie tuinen of pareltjes van gebouwen. Marrakech wordt omgeven door terracottakleurige stadsmuren met een totale lengte van 19 kilometer. Deze stadsmuren geven je toegang tot de prachtige, magische, stad. De indrukwekkende muren hebben een hoogte van maximaal 10 meter en op zijn op sommige plaatsen wel 2 meter hoger. Doordat de stadsmuren zijn gemaakt van rode aarde heeft Marrakech de bijnaam 'Rode Stad' gekregen.



2. Where to shop: Souks
Wat zou Marrakech zijn zonder zijn souks, oftewel lokale marktjes met honderden misschien wel duizenden standjes als doolhof door kleine en nauwe straatjes. Voor wie ervan houdt om in een geweldige drukte rond te dwalen en kennis te maken met honderden geuren, kleuren, specerijen en bekende en totaal onbekende artikelen. Laat je niet overdonderen door alle verkopers die je beste vriend proberen te zijn en met een gids erbij ontdek je zeker alle unieke plekjes.

3. What to see: Elf Na Square
Het Elf Na Square is hét plein van Marrakech waar het leven zich echt afspeelt op straat. Gedurende de dag is de invulling telkens anders, tegen het einde van de middag verandert het plein langzaam met het opbouwen van kramen en tenten.
De lekkerste gerechten worden gemaakt en met vlotte babbels, complimentjes en grapjes word je aan tafel gelokt. 's Avonds worden er vuurtjes aangemaakt en verzamelen families zich bij elkaar om naar verhalenvertellers te luisteren of naar een toneelstuk op straat te kijken en dat onder een prachtige sterrenhemel.



4. Where to relax: Atlasgebergte
Een trip naar het Atlasgebergte is de perfecte daguitstap om te ontspannen. Ongeveer een half uur rijden van de drukke stad waan je je in een prachtig natuurgebied waar je door het jaar heen adembenemend uitzicht hebt zo ver als je oog reikt. Via een afgelegen bergroute rijd je met jeeps door de traditionele Berberse dorpjes. Ontdek het authentieke leven van de Berbers door op bezoek te gaan en een ceremonie met thee te aanschouwen.

5. Where to go wild: Terres D'amanar
Voor de echte daredevils mag een bezoekje aan Terres D'amanar eigenlijk niet in het programma ontbreken. Dit gebied biedt vele uitdagende activiteiten, een parcour over een touwladder met onder je een ravijn van 50 meter diep en vervolgens per tokkelbaan terug. Een waanzinnige ervaring!

6. Where to sleep: Among the stars
Slapen in een tent is nog nooit zo leuk geweest! De meest bijzondere plek is in 'Palm Grove', kamperen in de woestijn onder een magische sterrenhemel. Een uniek concept waar je je gasten echt mee kunt verassen. Slapen in traditionele tenten, omringd door duizenden kaarsen en lantaarns geven je overnachting een exclusieve sfeer. Ben jij wel eens in Marrakech geweest voor een vakantie of incentive? We zijn benieuwd naar jou ervaringen. 

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management