D&B door de ogen van stagiaire Michelle

blog
dec 3, 2014

We hebben onze stagiaire Michelle gevraagd haar ervaringen aan de hand van een aantal vragen op te schrijven. Michelle vervult de stage conceptontwikkeling bij Dechesne & Boertje en is op de helft van haar stageperiode. Ben je ook benieuwd naar haar verhaal? Lees dan mee!

Waarom wilde je bij D&B stage lopen?

Als er één bedrijf is waar je veel ervaring op kunt doen op het gebied van zakelijke evenementen, dan is het wel bij D&B. D&B is bij vrijwel iedereen uit de eventwereld bekend. Niet alleen omdat ze al 31 jaar in het vak zitten maar vooral om de mooie evenementen die ze al op hun naam hebben staan. Een uitgelezen kans voor mij als stagiaire om mee te draaien bij een erg ervaren bureau en hier veel te leren.
Inmiddels draai ik al een aantal maanden mee en is mijn rugzak met kennis op het gebied van events al vertienvoudigd. Ik heb nu écht geleerd wat de zakelijke evenementenwereld inhoudt. Zeer gestructureerd neemt Dechesne & Boertje je mee in hun bedrijfsvoering en leer je langzamerhand de al eerder georganiseerde- en lopende evenementen, de leveranciers en de klanten kennen.
De stage wordt nóg leuker als je wat langer meeloopt. Al vanaf het begin krijg je veel vrijheid om iets eigen te maken of om initiatief te nemen om iets op te pakken. Maar na een paar maanden ervaring, krijg je de mogelijkheid om een concept van A tot Z neer te zetten.

Als je hier klaar bent, wat ga je dan missen?

Ik ga vooral het werk zelf missen. Het meewerken aan grote evenementen, vrijwel overal in betrokken worden en alle evenementen meemaken. Meemaken via de groepsapp, telefoontjes of gewoon live, je krijgt er altijd wel wat van mee. Maar ik ga ook zeker de gezelligheid missen. Want dat is, waar je ook werkt, toch wel erg belangrijk. Je merkt gewoon dat dit een heel hecht team is. Het voelt als één grote, hardwerkende vriendengroep waar altijd ruimte is voor een grapje.

Wat had je niet verwacht voordat je begon aan de stage bij D&B?

Ik had niet verwacht dat ik zo erg in het team zou worden opgenomen. Ik voel me vaak niet eens een stagiaire. Hoogstens wanneer ik 's middags de dagelijkse wandeling naar de bakker om de hoek maak. Maar qua werkzaamheden vind ik dat je hier erg veel mag doen. En wanneer je het even niet trekt of iets niet begrijpt, staat er altijd iemand voor je klaar om je te helpen.

Zijn er ook minder leuke dingen aan deze stage?

Het enige wat ik zo snel kan bedenken, is de reis naar D&B toe. Ik woon in Utrecht dus van deur tot deur ben ik 1,15 uur onderweg. Dat is het enige nadeel...

Wat vind je het leukst om te doen?

Dat is toch wel de combinatie van het brainstormen, uitschrijven en vormgeven. Waarbij het opmaken van de presentaties mij het meeste aanspreekt. Dat wil zeggen: het concept dat al geschreven is, omzetten naar een beeldend verhaal in een mooi vormgegeven presentatie. Dit vind ik interessant omdat er veel vormgeving bij komt kijken en daar mijn kracht ligt. Maar ook omdat je zo merkt of het een sterk en lopend verhaal/concept is. Verder merk je tijdens je stage vanzelf waar je kracht ligt. Wanneer dit meer bij het schrijven van concepten ligt, ga je je hier meer op focussen. Genoeg ruimte dus om te doen wat je leuk vindt.

Ken jij of ben jij dé stagiair(e) conceptontwikkeling die wij zoeken. Lees dan hier de vacature en neem contact met ons op!

 

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management