Even voorstellen: Femke Ramaker, creatief directeur

blog
Door: Femke Ramaker
okt 14, 2014

Femke van Dechesne & Boertje?
Al dertien jaar ben ik een D&B-er. En verkondig ik de boodschap van het gaafste communicatiemiddel: events. En vanaf nu is er een medium bij om het verhaal te vertellen: welkom om mijn blog-gedeelte. Voor wie mij nog niet kent en mij net zou ontmoeten: hier is mijn visitekaartje!

Sinds een tijdje heeft elke D&B-er een quote op zijn (meestal haar) visitekaartje staan. In de tijd dat we de quote 'moesten' uitzoeken, kraakte mijn hoofd. Hoe positioneer ik me met mijn visitekaartje? Met een quote die inspireert of die een glimlach geeft? Met een tekst waarin je visie duidelijk wordt of waardoor je je als persoon introduceert?

Ik koos uiteindelijk voor 'Creativity is the power to connect the seemingly unconnected'*. Niet echt lekker om uit te spreken, maar het zegt wel waar ik in geloof en waar ik goed in ben: verbindingen leggen. Schakelen.

Creativiteit is verbinden. Verbinden van ideeën, verbinden van mensen, verbinden van strategie en boodschap. Verbindingen leggen tussen de voorraad ideeën in je hoofd die zo voor het oog niets met elkaar te maken hebben, maar die je door de koppeling opeens meerwaarde geeft. Denk bijvoorbeeld aan een item van DWDD over The Escape Room dat inspireert om toe te passen tijdens bijzondere game voor een opdrachtgever in Amsterdam. Of aan een tweet over straatkunst waardoor de communicatiecampagne opeens een nieuwe lading krijgt. Of een bezoek aan de Slide Luck Potshow waardoor je ervaart dat een buffet van zelf meegebrachte lekkernijen voor de deelnemende gast enorm inspirerend werkt. Een pareltje op de Parade blijkt waanzinnig goed te passen als break tijdens een congres.

Kortom hou je altijd je ogen en oren open, wie weet kun je er later nog een mooie verbinding mee maken.

* De quote is overigens van William Plomer

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management