We stellen je voor aan Bas

blog
Door: Bas Veldkamp
apr 19, 2016

Het eventvak is echt een vak, van mensen voor mensen. En daarom vinden we het leuk om de collega's achter D&B Eventmarketing aan jullie voor te stellen. In de serie 'We stellen je voor aan...' staat iedere keer een andere D&B-er in de spotlights. Deze keer heeft nieuwe aanwinst van D&B Creatief Conceptontwikkelaar Bas Veldkamp het vriendenboekje ingevuld. Lees je mee?

Hoe ben je bij D&B terecht gekomen?

Na mijn studie ben ik begonnen met werken bij een collega bureau, waar ik als Projectmanager veel van de branche heb mogen zien, leren en ervaren. In die acht jaar tijd werden de aanvragen groter en de door mijn geschreven en uitgevoerde concepten creatiever, inhoudelijker en complexer. Hoe leuk en uitdagend de uitvoer telkens ook was; écht enthousiast werd ik van het uitwerken van de concepten.

Met een kleine uitstap van 1,5 jaar bij een cateraar/locatie waar ik ook de offertes verzorgde, werk ik sinds kort bij D&B Eventmarketing. Een bureau waar ik tijdens mijn studies al met verwondering naar keek... Eigenlijk vreemd dat het zolang heeft geduurd voordat we elkaar hebben gevonden!

Jij en D&B

Bij D&B Eventmarketing kan ik mij volledig focussen op waar ik het meest plezier uit haal; concepten schrijven. Het is heerlijk om samen met mijn crea-collega's de deur te sluiten, aan tafel plaats te nemen en met een groot blanco papier de brainstorm te starten. Vanuit een goede briefing en doelstelling gaat binnen luttele seconden onze verbeelding spreken. Een kreet wordt aangevuld door een ander idee, een conceptnaam vormt al snel een communicatietraject en een vage herinnering verandert in een unieke opening. Dat samenspel is wat zo gaaf is; elkaar versterken en zo tot het beste concept komen waarmee de doelstellingen van de opdrachtgever worden verwezenlijkt.

Typisch Bas

Ik vind bijna alles leuk en interessant; een zegen, maar ook een vloek. Er zit namelijk helaas maar 24 uur in een dag. Dus de boeken over creativiteit of interessante persoonlijkheden stapelen zich op. De oppas wordt regelmatig gebeld, zodat we naar het theater, bioscoop, musical, concert of festival kunnen gaan. De opgenomen uitzendingen van Discovery Channel zijn niet meer te overzien. En op een verjaardag moet men mij wegtrekken, omdat ik in gesprek blijf met een persoon omdat ik benieuwd ben naar 'zijn verhaal'.
Daarnaast... met een enorme cabaretcollectie in de kast én in mijn geheugen gaat er geen dag zonder woordgrap voorbij. Ach, ik zie het als een gezonde verslaving!

Welke D&B drijfveer* past het beste bij je?

Absoluut 'Vuur' en 'Vindingrijkheid'. 'Vuur' omdat ik leef op passie en 'Vindingrijkheid' omdat ik het een sport vind om alles op een andere manier te zien.
* De 5 V's: Vuur, Vindingrijkheid, Vertrouwen, Vakmanschap & Verdieping

Wat is het mooiste evenement waar je bent geweest of hebt georganiseerd of hebt bedacht?

Ik heb in het verleden diverse jaartrajecten en events georganiseerd waar ik zeer bijzondere herinneringen aan heb. Van de tranen van trotsheid die ik kreeg toen we met 700 gasten en Ali B stonden te dansen onder de Marokkaanse sterrenhemel tot een opening met een prachtige storyline in 360 graden projectie die met een staande ovatie werd afgesloten. Gegarandeerd dat ik deze vraag over een jaar kan aanvullen met events van D&B Eventmarketing.

Verder ga ik graag naar festivals en naar De Parade in Utrecht in het bijzonder. Elke keer als ik daar ben, word ik zo gelukkig van het oprechte plezier en enthousiasme dat zowel gasten als artiesten uitstralen. En dat te midden van de vele kleurrijke tenten, feestelijke verlichting, verrassende entertainment en groene omgeving. Elk jaar weer een ultiem geluksmoment!

Welk evenement zou je willen bedenken/organiseren?

Het is cliché, maar de Olympische Spelen... in Nederland natuurlijk!

Lees meer over Bas op zijn persoonlijke pagina.

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management