We stellen je voor aan Sabine

Blog
Door: Sabine Dijkema
mei 19, 2016

Het eventvak is echt een vak, van mensen voor mensen. En daarom vinden we het leuk om de collega's achter D&B Eventmarketing aan jullie voor te stellen. In de serie 'We stellen je voor' vult iedere keer een andere D&B-er het vriendenboekje in.

Maak kennis met Commercieel Manager Sabine Dijkema! Deze bevlogen en gedreven eventprofessional heeft enorm veel liefde voor het eventvak en wil nooit meer wat anders.

Hoe ben je bij D&B terecht gekomen?

Hoe ben je weer bij D&B terecht gekomen moet de vraag eigenlijk zijn. Vijf jaar geleden werkte ik bij D&B, toen nog Dechesne & Boertje, als Projectmanager. Daarna vervolgde ik mijn carrière bij een aantal andere bureaus, zoals bij Endemol Events in de functie van Salesmanager.
Maar oude liefde roest niet… toen Pieter Bas belde dat hij graag het team wilde uitbreiden met mij in de sales voelde het direct als thuiskomen. Eenmaal een roze hart, altijd een roze hart!

Jij en D&B

Nu ik een commerciële rol vervul bij een bureau dat het vak écht begrijpt, voelt het voor mij helemaal als de perfecte match! Met mijn enorme scoringsdrang, winnaarsmentaliteit en voelsprieten die altijd aan staan, probeer ik iedere dag weer kansen om te zetten in samenwerkingsverbanden met D&B.

Als Commercieel Manager bestaan mijn dagelijkse werkzaamheden voornamelijk uit het aangaan en onderhouden van contacten. Waarbij het bij mij altijd draait om persoonlijke aandacht voor de klant, gecombineerd met mijn positieve Brabantse humor. Of het nu gaat om het warm houden van bestaande relaties of koude acquisitie, which I love! Het is echt een uitdaging om van een nee een JA te maken, ergens binnen te komen, binnen korte tijd de klik uit te bouwen en dan een afspraak te scoren. Op dat moment komt er een stofje vrij in mijn hoofd.

Wat mij onwijs intrigeert in mijn werk is het achterhalen van de vraag achter de vraag. Wat wil je precies bereiken met je event? Hoe gaan wij ervoor zorgen dat we een verhaal creëren wat écht bijblijft? Een verhaal dat het DNA van de opdrachtgever ademt. Een verhaal met langdurige impact.
Om vervolgens samen met het creatieve team de briefing te vertalen naar een spraakmakend concept voor live communicatie. Waar onze opdrachtgevers helemaal enthousiast van worden en dat bijdraagt aan de grotere strategische ambitie. Zo wordt een event echt waardevol, in iedere betekenis van het woord. Ik vind het fantastisch om mensen in beweging te brengen en te raken. Recht op het doel, recht in het hart!

Voor mijn klanten ben ik graag dé sparringpartner die ze bellen met de gedachte: ‘Dat leuke roze bureau uit Muiden, spreekt dezelfde taal, heeft antwoord op de vraag achter de vraag en verzint dat onderscheidende concept met vindingrijke 3.0 ideeën.’

Kortom: Commercieel Manager zijn bij D&B is echt een wereldbaan! Waarbij iedere dag anders is. Van dagen koud bellen om afspraken te scoren, op kennismakingsafspraken gaan, intakes om de vraag achter de vraag te achterhalen, mee brainstormen met creatie, het geven van presentaties, het sluiten van de daadwerkelijke deal tot het moment dat onze eventprofessionals volgens operational excellence waarmaken wat we beloven. I really love my job!

Mijn leukste/gekste/grappigste D&B-ervaring

De grappige momenten die ik heb meegemaakt gaan al terug naar 5 jaar geleden toen ik nog Projectmanager was. Deze vonden voornamelijk plaats achter de schermen met collega’s; blunders en hilarische momenten tijdens de afbouw van een event terwijl je zo moe bent.

Vandaag de dag zijn er iedere dag gekke en grappige momenten, meestal aan de lunchtafel met collega's. Gesprekken die ik helaas niet kan delen ;-) Daar zou je zelf bij moeten zijn. We hebben zoveel lol met elkaar! Het klinkt een beetje zoetsappig, maar D&B voelt als mijn tweede familie.

Typisch ‘Sabine-dingen’

• Goede wijn drinken (het leven is te kort om...)
• Een dansje doen met een explosie aan energie als ik iets heb gescoord
• Vier keer in de week BodyPumpen
• Dromen over Andalusië
• Op een doordeweekse dag naar huis bellen om te vragen of er al is gekookt. 'Nee? Kom we gaan uit eten...'
• Tot diep in de nacht Kolonisten van Catan spelen en dan uiteraard altijd willen winnen
• Het licht uit doen op ieder feestje...

Sabine’s Quote

Celebrate life, make it count!

Wil je Sabine nog beter leren kennen? Bekijk dan haar persoonlijke teampagina.

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management