Cultuurverandering

Cultuurverandering event organiseren

Cultuurverandering event organiseren? D&B Eventmarketing helpt je graag op weg! Een cultuurverandering event is een evenement dat de cultuur binnen een organisatie een boost geeft. Zo’n event kan gemeenschappelijke waarden activeren en de missie, visie en kernwaarden van een bedrijf tot leven brengen, her- of verrijken. Ook wanneer je een nieuwe strategische koers gaat varen of met medewerkers de dialoog aan wilt gaan over het bestaansdoel van je organisatie of gedragsverwachtingen, biedt een cultuurverandering bedrijfsevent uitkomst.

Bij D&B Eventmarketing geloven we dat strategie, cultuur en waarden alleen tot bloei kunnen komen door een positief, gezamenlijk proces dat iedereen energie geeft. D&B maakt daarbij gebruik van de wetenschappelijk bewezen methode 23+1 van branding bureau BR-ND. Met onder meer een cultuurverandering event internaliseren, activeren en vieren we op een laagdrempelige en leuke manier de strategische uitgangspunten van jouw organisatie.

Wat is cultuurverandering?

Misschien vraag je jezelf af: wat is een cultuurverandering? Cultuur veranderen gaat over het actief veranderen van het gedrag van medewerkers binnen een organisatie. Door gedrag te veranderen en mensen het resultaat hiervan te laten ervaren, verandert vaak ook hun houding en manier van denken. Door onder andere nieuwe technologieën, media en verdienmodellen, maken bedrijven een grote verandering door. De nieuwe generatie medewerkers heeft andere verwachtingen van werk, relaties en waarde. Het hoge transparantieniveau zorgt er bovendien voor dat je als organisatie je beloftes meer dan ooit moet waarmaken. Om nu en in de toekomst succesvol te zijn, is het belangrijk om je cultuur tot bloei te brengen en te verbinden met je strategische koers, waarden en merk. Oftewel: een cultuurverandering geeft jouw ambities een boost.

Waarom een cultuurverandering event?

Cultuurverandering doorvoeren? Evenementen zijn één van de meest effectieve communicatiemiddelen. Ze zijn bovendien bij uitstek geschikt om mensen te verbinden met jouw bedrijf. Dit is essentieel bij cultuurverandering in organisaties. Een cultuurverandering event organiseren heeft verschillende voordelen:
● Een cultuurverandering event geeft de ambities van je organisatie een boost;
● Een cultuurverandering event verbindt medewerkers met de strategische koers, waarden en het merk van het organisatie;
● Een cultuurverandering organisatie event brengt mensen in beweging en zorgt voor verandering.

Voorbeelden van cultuurverandering events

D&B Eventmarketing creëert en organiseert al meer dan 40 jaar waardevolle events voor klanten in ondernemend Nederland, waaronder ook events voor cultuurverandering bedrijf. Hierdoor weten we precies wat belangrijk is bij de organisatie hiervan. Bijvoorbeeld dat het goed is om betrokkenheid te creëren en voor verbinding te zorgen en hoe je dit kunt doen. Ook helpen we je om het doel meetbaar te maken, zodat je mensen kunt motiveren door tussendoor resultaten te laten zien. Naast cultuurverandering events, kunnen we ook een groter cultuurveranderingstraject begeleiden. Hiervoor ontwikkelden we de cultuurbooster.

De mogelijkheden

D&B Eventmarketing biedt diverse mogelijkheden voor cultuurverandering doorvoeren. Vaak maken evenementen onderdeel uit van een cultuurveranderingstraject. Bij het veranderen van de cultuur en de organisatie van een cultuurverandering event, werken we met de vijf stappen uit de cultuurbooster. Dit zijn:

1. Ask the culture Cultuur 
Veranderen begint met onderzoeken. Alle medewerkers doen mee aan een online onderzoek naar de huidige en gewenste cultuur.
2. Discuss the culture
De medewerkers gaan met elkaar in gesprek over de huidige en gewenste cultuurverandering organisatie.
3. Set the culture
Tijdens een creatieve sessie met een brede vertegenwoordiging uit de organisatie wordt bepaald welke waarden op welke manier gevierd kunnen worden.
4. Celebrate the culture
De organisatie van een cultuurverandering bedrijfsevent. Dit event versterkt de trots op de organisatie en geeft medewerkers energie. De waarden van je bedrijf worden tijdens het event actief gedeeld en gevierd.
5. Live the culture
Tijdens het evenement wordt een manifest gemaakt: een leidraad om de cultuur te internaliseren in het dagelijks werk.

Succesvolle cultuurverandering events

D&B Eventmarketing heeft veel ervaring met cultuurverandering in organisaties en cultuurverandering events organiseren. Zo voerden we een cultuurboosttraject uit voor Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel (OOadA), waarbij we zorgden dat de nieuwe ambitie en visie van de stichting de harten van de medewerkers veroverden. Door middel van een heus onderwijsfestival brachten we de 700 medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging. Een beweging die na het festival werd voortgezet. Een ander voorbeeld van een cultuurverandering event dat we organiseerden, was het event in het teken van het 60-jarige jubileum van Pop Vriend Seeds. Tijdens dit evenement werd de jubileumviering gecombineerd met het verbeteren van de verbinding in de organisatie en werken aan de cultuur.

Doe cultuurverandering ideeën op! Lees meer over deze cultuurverandering events.

Cultuurverandering doorvoeren? Schakel D&B Eventmarketing in!

Voor een antwoord op de vragen ‘wat is cultuurverandering bedrijf’ en ‘hoe kan ik cultuurverandering doorvoeren’, ben je bij D&B Eventmarketing aan het juiste adres. Graag vertellen we je waarom cultuurverandering organisatie door middel van een cultuurveranderingstraject voor jouw bedrijf interessant kan zijn. Daarnaast nemen we graag de organisatie voor onze rekening. Ook wanneer je op zoek bent naar cultuurverandering ideeën, kun je contact met ons opnemen. Of lees hier meer over ons evenementenbureau.

Download
Whitepaper
Goed bezig! Je bent nog één stap verwijderd van een shot verse tips en gerijpte inzichten. We zijn nieuwsgierig naar jou, vul je daarom even onderstaande gegevens in? Alvast veel leesplezier!
X sluit
Bel mij terug
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Bevestig dat u geen robot bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
X sluit
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management