Lennart Peeperkorn. Een man met een missie

blog
Door: Lennart Peeperkorn
jul. 2, 2018

If you can dream it, you can do it. Dat motto prijkt al jaren op het visitekaartje van Lennart Peeperkorn, mede-eigenaar van D&B Eventmarketing. Twee jaar geleden werd tijdens een bestuursreis van IDEA het zaadje geplant voor een avontuurlijke reis naar Rusland en een half jaar geleden begon hij met plannen. 

Drie maanden vrij, waarvan zes weken van huis, zonder vrouw en kinderen. Een tocht van 3000 kilometer in een karakteristieke Landrover uit '76. Uit zijn comfortzone? Nogal!

“Het is niet mijn doel om als ander mens terug te komen hoor,” zegt Lennart sussend aan de robuuste houten tafel in het prachtige nieuwe kantoor in Hilversum. “Na jarenlang hard werken wil ik vooral even niks ‘moeten’. Dus ook niet verplicht lifters meenemen om maar een goed verhaal te hebben,” lacht hij.

Een reis met impact

Dat zijn reis hoe dan ook de nodige impact gaat hebben, beseft Lennart maar al te goed. “Met het moment van wegrijden heb ik wel een beetje moeite. ‘Nu moet het’, denk je dan. Drie maanden uit de zaak en je gezin zes weken alleen laten, dat is nogal wat. En niet te vergeten: haalt de auto het?”
In zijn naaste omgeving wordt wisselend gereageerd op de grote reis. “Mannen vinden het stoer en zouden het liefste meegaan. Vrouwen vragen direct ‘wat Elisabeth er van vindt’. Mijn vrouw is heel nuchter en antwoordt steevast gekscherend: Het is dit, of een nieuwe vriendin.”

Een historische missie

Tijdens zijn Rusland-reis gaat Lennart op zoek naar details van een historisch evenement dat de geschiedenis heeft bepaald. Voorafgaand aan een van de evenementen rondom de kroning van Tsaar Nicolaas II vond een grote tragedie plaats die veel impact op zijn regeerperiode had. Hij was niet voor niets de laatste Tsaar in een dynastie van meer dan 300 jaar. “Toen ik erover las twee jaar geleden, wist ik direct dat ik deze gebeurtenis verder wilde onderzoeken. Ik ben gek op geschiedenis; alles wat is gebeurd is een les voor het heden en de toekomst. Ik hoop bij terugkomst een wijze les voor event-organiserend Nederland te hebben gevonden.”
Peeperkorn houdt van haakjes tijdens zijn reizen. “Toen ik met mijn gezin naar Vietnam ging, hadden we ‘vervoersmiddelen’ als thema gekozen. Elke keer als we een ander vervoermiddel tegenkwamen dat we niet kenden, moesten we die nemen.”

Uit je comfortzone

Het knaagt wel een beetje, die druk om ‘iets’ uit zijn reis te willen halen. “Want misschien vind ik wel niks,” legt Lennart uit. “Ik wil niks moeten, maar ben ook bang om iets te missen. Ik zou echt balen als ik halverwege of na afloop van de reis bedenk dat ik van alle kerkjes die ik tegenkwam een foto had moeten maken.”
Een dubbel gevoel dus, ook over de manier van reizen. “Ik kan goed alleen zijn,” peinst Peeperkorn. “Daarom wil ik ook alleen reizen. Tegelijkertijd kijk ik erg uit naar het moment dat ik mijn zoon ga afhalen van het vliegveld in St. Petersburg en we samen terugrijden.”

Volg Lennart op reis

Tijd voor echte voorbereidingen heeft Peeperkorn nauwelijks gehad. “De spullen voor de auto heb ik en het appartement in St. Petersburg is geboekt, maar waar ik onderweg slaap is nog een groot vraagteken. “Stiekem is deze trip een eerbetoon aan mijn vader. Hij was ook historicus en ik weet zeker dat hij dit prachtig had gevonden,” glundert hij.

Ben je benieuwd naar het vervolgverhaal? Dat lees je hier.

Onderweg!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management