Moet echt alles online?

Actueel
mei 15, 2020

3 tips om je medewerkers offline te enthousiasmeren en verbonden te voelen...

5 mei, de dag dat we vieren dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Zoals de koning het verwoorde, toen werd er voor ons gekozen, nu maken we zelf de keuze. En hoe! Nog nooit moest in een dergelijk kort tijdsbestek keuzes worden gemaakt op basis van opgelegde maatregelen en de gevolgen daarvan.

De gehele zakelijke evenementenmarkt staat op zijn kop en is onwijs hard bezig de business om te draaien naar alle onlinemogelijkheden. Maar is dat nu wel wat we eigenlijk allemaal willen?

Projectmanager Maarten is soms wel klaar met de Zoom calls, Teams vergaderingen en Google Meet bijeenkomsten die overigens vaak ook gewoon een e-mail hadden kunnen zijn. Maar blijkbaar hebben we juist in deze periode behoefte aan contact. Echt contact, of iets wat er dichtbij in de buurt komt. Maar wat dan? (hoor ik je denken). Nou, daar hebben we wel wat tips voor.

1. Huis Building

Hoe hou je je team actief, betrokken, maar bovenal gemotiveerd? Niks is krachtiger dan samen een succes te vieren. Iets wat je met z’n allen hebt gedaan, juist nu je ver van elkaar bent. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met de thuispakketten van Chainreaction.

Iedere medewerker ontvangt een pakket thuis, met daarin 2 borden, 2 golfballen en een QR-code. Vrijdag middag om 16:00 uur mag je het eindelijk open maken (dat stond op de doos, dus dan houden we ons eraan), de QR-code gescand en de persoonlijke video bekeken. Je hebt vijf kwartier de tijd om een kettingreactie op gang te brengen met alles wat je in huis hebt. Iedere huisgenoot mag helpen en je zult zien dat de kinderen ineens wel de telefoon weg kunnen leggen.

Geloof me, hilariteit, stress, slappe lach gegarandeerd. Je levert de video als bewijsmateriaal in en maandag ontvangt het hele team een totale compilatie van alle reacties achter elkaar. De afdelingsmanager sluit het af en steekt iedereen een hart onder de riem.

BAM! Deze week staan we weer iets dichter bij elkaar.

2. Crewdiner

Eten is emotie. Met je hele team, op dezelfde avond, dezelfde maaltijd eten is dan ook een hele toffe manier om iedereen weer even samen te brengen. Klinkt simpel, maar blijft langer hangen dan je denkt. Diverse cateraars bieden het aan, in verschillende varianten. Wij ontvingen bijvoorbeeld van Van Essen Catering een verse asperge maaltijd op ons huisadres. Onverwachts een schot in de roos. Even sta je stil bij je collega’s die ook thuis zitten. Even een foto delen in de groepswhatsapp, et voila! We staan er weer bij stil dat we niet de enige zijn die klaar zijn om weer terug naar kantoor te gaan.

 

3. Post

Hoe leuk is het om onverwachts een kaartje te ontvangen? Of een bloemetje? Daar word je toch altijd blij van? Het excuus “ik ben niet thuis” gaat nu toch niet op, dus tijd om iets spontaans aan je relaties, klanten, medewerkers - en bovenal - je leveranciers te sturen. We hebben elkaar hard nodig in deze tijden. Dus een pakketje dat in de brievenbus past is een kleine investering, met een grote spin off. Relatiebeheer ten top!

Je kunt bijvoorbeeld denken aan: een zakje thee, een stuk chocolade en een persoonlijk kaartje. Gun iemand even wat tijd met de tekst: even uitzoomen ;).

Nog meer tips nodig? Neem even contact met ons op. We helpen je graag!

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000
Voor aanvragen mailen naar: sales@db-eventmarketing.nl
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management