INNOvember; het grootste online event voor de Rijksoverheid!

Actueel
nov. 2, 2020

INNOvember is hét innovatiecongres van en voor de Rijksoverheid. Met INNOvember bundelt de overheid haar krachten om het innovatief vermogen te vergroten. Daarom organiseert de Rijks Innovatie Community in samenwerking met maar liefst 13 Rijksonderdelen INNOvember, een maand lang werken, leren en beleven van innovatie.

Het is de missie van INNOvember om niet alleen de technische innovatie in beeld te brengen, maar juist ook de sociale en maatschappelijke kant van innovatie te belichten.

INNOvember Startcongres

Dinsdag 3 november start INNOvember met het startcongres vanuit Studio INNOvember, in de Fokker Terminal. Gepresenteerd door Eppo van Nispen, directeur van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Met speciale gast Prins Constantijn van Oranje-Nassau, Special Envoy bij Tech Leap. Hij spreekt over het belang van samenwerking en innovatie.

Innovember-spreker

Er is een speciaal multi-inzetbaar decor ontwikkeld zodat er bij alle COVID-19-scenario’s een werkende en veilige studio gecreëerd kan worden. Het decor bestaat uit meer dan 30 driehoeken en het beeldmerk van INNOvember, die symbool staan voor verbinding.

De kijkers worden getrakteerd op een bijzonder innovatief intermezzo, dat de verbinding van mens en machine symboliseert. Uiteraard houden wij nog even voor ons wat dit precies gaat zijn.

INNOvember Sessies

Na het startcongres staan er 6 thema-uitzendingen, 24 uitgelichte sessies en 85 innovatieve sessies op het programma. Voor en door ambtenaren van de Rijksoverheid.

In het voortraject zijn er meer dan 200 aanmeldingen binnen gekomen van medewerkers die een subsessie willen verzorgen. In totaal zijn er meer dan 282 sprekers en sessieleiders en 24 presentatiecoaches betrokken.

NAnovember Slotcongres

Het slotcongres ‘NAnovember’ staat niet alleen in het teken van terugblikken wat er de hele november maand allemaal gedaan is, maar vooral ook van vooruit te kijken. Wat gaat de toekomst de overheid brengen op het gebied van innovatie?

INNOvember Platform

De events zijn primair bedoeld voor alle ambtenaren van de Rijksoverheid. Zij krijgen een optimale ervaring doordat zij toegang hebben tot een exclusief INNOvember platform. Hier kunnen zij de interactie aangaan tijdens de live uitzendingen, sessies inplannen en hebben zij toegang tot de library waar alle content na de events beschikbaar is.

Daarnaast is er een extra component toegevoegd, de Matchmaker. Om verbinding te creëren tussen de verschillende ministeries geeft iedere geregistreerde gast zijn of haar voorkeuren en interesses door. Hierdoor ontstaat een unieke user experience. Door middel van matchmaking wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel een profiel matcht met dat van collega’s. Met jouw matches kun je chatten, berichten sturen, een afspraak maken of zelfs samen aan sessies mee doen. Hierdoor is samenwerking mogelijk zonder de departementale grenzen.

Innovember-website

Upscaling: de kans om nog meer mensen te bereiken

D&B Eventmarketing kreeg de vraag van twee ministeries om een concept te bedenken voor een fysiek event over innovatie binnen de Rijksoverheid. Maar je raadt het al: COVID-19 gooide roet in het eten. D&B greep deze uitdaging met beide handen aan en ontwikkelde samen met de projectgroep een online format.

Het mooie aan online is dat je heel makkelijk kunt opschalen. Inmiddels doen er 13 Rijksonderdelen mee (10 ministeries en 3 uitvoeringsorganisaties). Waarbij het projectteam continu de groei heeft gemonitord om het concept en een optimale user experience te kunnen waarborgen.

Wil jij er ook bij zijn?

INNOvember is in eerste instantie georganiseerd voor rijksambtenaren. Werk je niet bij het Rijk maar wil je wel graag meedoen? Dat kan! 28 sessies zijn openbaar bij te wonen. Bekijk nu de mogelijkheden.

Up-to-date blijven?

Wil je meer weten en zien van INNOvember? Volg dan de social mediakanalen van D&B Eventmarketing (zie header) of van INNOvember!

INNOvember bestaat uit:
• Startcongres op 3 november
• 6 thema-uitzendingen
• 24 uitgelichte sessies
• 85 innovatieve sessies
• Slotcongres op 27 november NAnovember

Innovember-totaal

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management