Stage lopen bij D&B Eventmarketing

blog
jan. 8, 2016

D&B Eventmarketing investeert in haar toekomst en heeft ieder jaar een aantal stageplekken beschikbaar voor aanstormend talent en gemotiveerde studenten.

Momenteel versterken drie stagiaires het team: Joyce helpt het Creatieve team als stagiaire Conceptontwikkeling, Laura de afdeling productie als stagiaire Eventmanagement en Wesley vervult de rol van stagiair Online Communicatie. Het is voor hun de perfecte mogelijkheid om alle geleerde theorie in de praktijk toe te passen, maar hoe ervaren zij hun stage bij D&B Eventmarketing?

Waarom wilde jij juist stagelopen bij D&B?

Joyce: "Ik wilde heel graag een stage als conceptontwikkelaar in de evenementenbranche, want creativiteit is iets waar ik altijd al iets mee wil doen. D&B Eventmarketing heeft een aparte creatie afdeling met plaats voor een Creatieve stagiaire, met andere woorden: de perfecte plek voor mijn stage!"
De Online Communicatie Stage sloot voor Wesley naadloos aan bij zijn studie: "Vanaf de eerste dag werd ik bij D&B warm ontvangen, ik wist dan ook meteen dat ik hier stage wilde lopen!". Ook Laura spreekt vol enthousiasme over haar beweegredenen: "De grote projecten zijn ontzettend gaaf om mee te mogen maken en ook de variëteit in soorten events sprak mij aan."

Als je klaar bent met je stage, wat ga je dan missen?

"De verantwoordelijkheid die je hier krijgt is het eerste wat in me opkomt, dat krijg je namelijk niet zo snel bij een bedrijf", zegt Wesley. Joyce: "De goede sfeer op kantoor!Het is echt 'one big family'!"

Wat had je niet verwacht voordat je begon aan je stage bij D&B?

Voor Laura is het haar eerste stage, zij had niet verwacht dat ze meteen overal in betrokken zou worden: "Om eerlijk te zijn had ik altijd het beeld van stage lopen dat je eerst allemaal kleine klusjes krijgt en dan stapje voor stapje meer mag doen, maar dat is bij D&B absoluut niet het geval! Vanaf het eerste moment beschouwt het team je meteen als een collega en laten ze je zelfstandig deeltaken en projecten oppakken."
Joyce vult aan: "Dat D&B zo'n open, gezellig en dynamisch bedrijf zou zijn. Iedereen is met van alles bezig, maar toch kun je altijd bij iedereen terecht met vragen."

Zijn er ook minder leuke dingen aan deze stage?

Joyce valt stil en geeft aan dat zo'n vraag altijd lastig te beantwoorden is: "Voor mij zijn het voornamelijk het uitvoeren van productietaken. Ik ben creatief, dus dan zijn organisatie-skills zoals de projectmanagers die hebben, niet altijd voor mij weggelegd... denk ik." Laura vindt de huishoudelijke klusjes soms minder leuk, maar: "Als je het met zijn drieën afwisselt valt dat best mee!"

Wat vind je het leukst om te doen?

Wesley reageert enthousiast: "Eigenlijk alles wel! Maar als ik zou moeten kiezen dan ga ik voor het schrijven van blogs". Joyce: "Het leukste vind ik om met beeldmateriaal en vormgeving een concept levend te maken. Nog voordat het überhaupt georganiseerd is maak je de klant al enthousiast over wat komen gaat." Laura sluit af: "De uitvoer van events. Het moment dat alles wat je op papier hebt gezet en met de betrokken partijen hebt besproken samenkomt. Dat is een supergaaf gevoel! Als het goed gaat tenminste, maar anders heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt!"

Wil je dit ook zelf ervaren? Solliciteer dan nu op een uitdagende stage bij D&B Eventmarketing. Bekijk onze vacatures voor de mogelijkheden.

Share:
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management