Bekijk whitepaper
Download
Communities & Events
Goed bezig! Je bent nog één stap verwijderd van een shot verse tips en gerijpte inzichten. We zijn nieuwsgierig naar jou, vul je daarom even onderstaande gegevens in? Alvast veel leesplezier!
X sluit

Case

Scouting Nederland

#ScoutON - Hybride feest

De grootste jeugd- en jongerenorganisatie van ons land, Scouting Nederland, geeft iedere twee jaar een groot feest om haar vrijwilligers te bedanken, de ScoutIN. Vanwege corona kon een compleet fysiek feest dit jaar niet doorgaan, dus werd er gekeken naar een hybride variant. Het beperkte budget werd ruim gecompenseerd door de gepassioneerde inzet van tientallen vrijwilligers. Het resultaat? Een unieke #ScoutON liveshow die voor herhaling vatbaar is!

5000 kijkers 1 kampvuurkok 7 graden celcius 3 teams
Unieke locatie Scouting Nederland biedt leuke en spannende activiteiten waarmee zo’n 81.000 meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scoutinglandgoed Zeewolde vormde het groene decor van de live-uitzending, waarmee de 30.000 vrijwilligers dit jaar werden bedankt en betrokken. Natuur zover als je kunt kijken daar in de Flevopolder; dat was precies de uitdagende setting die de Scouting zo aanspreekt. Met 7o Celsius op de thermometer werd onder een grote tarp de ‘studio’ opgebouwd, iets verderop een kampvuur aangelegd en coronaproof zitjes opgebouwd voor het eerste hybride vrijwilligersfeest in de historie van Scouting Nederland. Dat de organisatie van het event was verdeeld over 4 paar schouders in plaats van 150, was een interessante learning voor de organisatie.
virtuele complimenten van Bear Grylls en Koningin Máxima
Energiek programma Drie teams die genomineerd waren als beste scoutingteam van Nederland, kwamen naar de prachtige, groene locatie in het midden van het land. In een afwisselend programma werden zij en ruim 5000 kijkers bedankt door niemand minder dan de bekende TV-avonturier en Chief Scout Bear Grylls en Koningin Måxima. TV-topkok Pierre Wind liet de scouts thuis zien hoe ze op hun eigen kampvuur een lekkere avondmaaltijd konden maken en multitalent-band De Coronas speelde digitaal ingediende verzoeknummertjes. Een aantal BN’ers stelde vragen en de directie van Scouting Nederland werd door vloggers gevolgd op een live dropping met als missie ‘het bereiken van de studio’. Ook werd het beste scoutingteam gekozen en gekroond. Dit samen leverde genoeg spanning en sensatie op voor ruim twee uur hybride entertainment.
1 druk op de knop 10 mogelijke oplossingen
Interactief programma De kracht van de community werd ijzersterk duidelijk tijdens de voorbereidingen en uitvoer van het event. Scouting zou Scouting niet zijn als de leden en vrijwilligers in oplossingen zouden denken in plaats van in problemen. Voor elke uitdaging die zich voordeed, kwamen zo meer dan tien oplossingen. Iedereen die kon helpen, hielp mee om van dit unieke hybride event een onvergetelijke editie te maken. Leden boden hun foodtruck aan voor crewcatering, vlogen met een drone voor unieke shots tijdens de uitzending en kampeerden op het terrein om de studio te bewaken. Dat een gemeenschappelijke passie kan verbinden werd goed zichtbaar: tijdens de uitzending werden de drie genomineerde groepen één. Een emotioneel moment dat de fysiek aanwezigen en kijkers nog lang zal bijblijven! Wil jij weten hoe jouw ultieme feest eruit kan zien? Neem contact op via +31 35 303 2000.
info@db-eventmarketing.nl +31 35 303 2000 Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
Privacy statement | Powered by: Invitado Visitor Management